Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Health underskriver samarbejdsaftale med Roche

En ny etårig samarbejdsaftale mellem Health og den verdensomspændende medicinalvirksomhed Roche er netop forhandlet på plads. Aftalen, som træder i kraft 1. maj 2019, skal bygge bro mellem fakultetets studerende og forskere og biotekkoncernen Roche.

30.04.2019 | Simon Byrial Fischel

Health og Roche indgår en ny etårig samarbejdsaftale, som skal bygge bro mellem studerende, forskere og erhvervslivet.

Fælles forskningsprojekter, besøg på Roche Innovation Center Copenhagen, og input til Healths erhvervsrettede talentforløb. Det er nogle af de konkrete tiltag i en ny samarbejdsaftale mellem fakultetet og Roche. Samarbejdet skal bl.a. give fakultetets forskere ny inspiration, styrke netværket mellem universitetet og erhvervslivet, og synliggøre nye karriereveje for talentfulde studerende.

Prodekan for samarbejde og talentudvikling, Lise Wogensen Bach glæder sig over muligheden for at samarbejde med en af verdens førende virksomheder på life-science-området.

”Med aftalen får vi adgang til hinandens forskningsmiljøer på en helt ny måde. Det betyder, at vores forskere kan finde faglige interessefællesskaber med Roches forskere, og det er første skridt på vejen mod at indlede fælles forskningsprojekter,” fortæller hun.

En ven i erhvervslivet
Når et hold af fakultetets forskere til efteråret skal besøge Roche Innovation Centre Copenhagen i Hørsholm, er det først og fremmest tænkt som en inspirationstur, der skal give nye perspektiver på igangværende projekter. Men ligeså vigtigt er det at etablere gode forbindelser til fagfæller i en life-science virksomhed. Et fælles forskningsprojekt med en erhvervspartner giver nemlig også mulighed for at søge fondsmidler til offentlig-privat samarbejde og til erhvervs-ph.d.-stillinger.

”Danmark har mange velfunderede akademiske institutioner, der udvikler banebrydende forskning. Imidlertid forbliver mange af de gode ideer i skrivebordsskuffen i stedet for at blive udmøntet i konkrete kliniske forsøg, der potentielt kan føre til udvikling af nye innovative behandlinger. Med denne aftale håber jeg, at vi kan skabe en solid platform for et tæt og frugtbart samarbejde mellem Health og Roche til gavn for begge parter,” siger Richard Wright, administrerende direktør i Roche Denmark.

Et kig ind i sundhedsindustrien
En tæt relation til Roche kan give fakultetets studerende et sjældent indblik i, hvordan man arbejder i sundhedsindustrien. Når Health 27. september inviterer til Medical Innovation Day, bidrager Roche eksempelvis med case-opgaver, der afspejler reelle problemstillinger, som virksomheden arbejder med.  Desuden deltager nogle af virksomhedens eksperter på dagen, hvor de skal sidde med i det dommerpanel, der kårer de entreprenante deltageres bedste løsningsforslag på opgaverne.

”Roche er altid på udkig efter nye talenter, der kan bidrage med nye ideer og innovation. Jeg er derfor meget glad for, at vi med denne aftale har skabt mulighed for, at Healths mange højtkvalificerede og ambitiøse studerende kan mødes med vores dygtige medarbejdere og få et konkret indblik i, hvordan det er at arbejde i Roche. Jeg ser meget frem til at møde de studerende i den kommende tid”, tilføjer Richard Wright.

På fakultetet ser man også frem til disse møder, som man håber kan komme de studerende til gode på flere måder.

”Vi er stolte over, at vi kan tilbyde vores studerende et møde med en virksomhed, som arbejder helt fra molekyle til patient. Det kan både være med til at synliggøre den mangfoldighed af karriereveje, som venter, og give dem et forspring i forhold til at opbygge et netværk, allerede inden de graduerer,” siger Lise Wogensen Bach.

 

Kontakt
Prodekan for talentudvikling og samarbejde Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Mail: lwb@au.dk
Mobil: 25 48 85 22

Samarbejde, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende, Health, Health, Politik og strategi, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder