Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Healths talentforløb får ny programleder

Det bliver Jasper Nijkamp fra Institut for Klinisk Medicin, der fremover skal tegne Healths talentforløb. Som nyudpeget programleder får han det faglige ansvar for det toårige talentforløb målrettet fakultetets dygtigste studerende.

19.05.2021 | Lise Wendel Eriksen

Lektor Jasper Nijkamp sætter sig i stolen som ny programleder for fakultetets talentforløb. Foto: Katrine Lind Møgelgaard

Lektor Jasper Nijkamp fra Dansk Center for Partikelterapi har 16 års erfaring med forskning og innovation i sundhedsteknologi. Han er tidligere Novo Nordisk Biomedical Design Fellow, og han arbejder i krydsfeltet mellem onkologi, kirurgi og digital billeddannelse på Institut for Klinisk Medicin. Fra 1. maj i år er Jasper Nijkamp også programleder for fakultetets talentforløb.

”Jasper Nijkamp er en brobygger. Han har mange års erfaring med undervisning og forskning i et tværdisciplinært og internationalt miljø, og hans karriere går på tværs af landegrænser, fagområder, klinikken og de gule bygninger. Han har en solid forankring i de innovative miljøer på Health og kender talentforløbet som forelæser. Jasper er et rigtigt godt match til talentforløbet og den helt rigtige programleder,” siger prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach.

Programleder i en brydningstid

Fakultetets ’Honours Programme’ har tidligere haft to spor; et forskningsrettet og et erhvervsrettet. Fra efterårssemesteret 2021 får det et nyt format. De to spor lægges sammen til ét forløb, og det videreudvikles, så de studerende oplever bedre sammenhæng mellem forskning og innovation og opnår de stærkeste kompetencer fra begge verdener. Målgruppen er fortsat de særligt dygtige og højt motiverede studerende.

Som programleder bliver det Jasper Nijkamps opgave at udvikle, implementere og drive det nye talentforløb. Det er en udfordring, han glæder sig til.

”Jeg er meget motiveret. De studerende, der søger ind på talentforløbet, er ivrige efter at lære nyt og villige til at investere i deres fremtid. Jeg vil gerne udvikle et talentforløb, som understøtter deres faglige udvikling og giver dem de kernekompetencer, der klæder dem bedst muligt på – uanset hvilken karrierevej de efterfølgende vælger. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med holdet og med vores studerende og ikke mindst til at se deres talent udfolde sig i løbet af det toårige forløb,” fortæller Jasper Nijkamp.

Healths nye, sammenlagte talentforløb træder i kraft med efterårsoptaget i 2021. Studerende på de nuværende talentforløb (optag 2019 og 2020) vil ikke opleve ændringer i det forløb, de har søgt ind på.

Se mere på ph.d.-skolens hjemmeside.

Kontakt

Lektor Jasper Albertus Nijkamp
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Dansk Center for Partikelterapi
Mobil: 71 94 92 29
Mail: jaspernijkamp@clin.au.dk

Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Navnenyt, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen