Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Healths uddannelser hitter mere end nogensinde

Antallet af ansøgninger til Healths uddannelser når igen i år nye højder med 6 procent flere ansøgninger end sidste år. Særligt medicinuddannelsen har fået flere ansøgninger. Den er nu landets anden mest søgte uddannelse.

01.08.2016 | Mette Louise Ohana

Studerende på Health

Til september bliver der igen liv i universitetsparken, når over 7.000 nye studerende starter på AU, heraf knap 800 på en af Healths uddannelser. Foto: Anders Trærup, AU

Igen i år må Health melde alt besat på sine sundhedsvidenskabelige uddannelser. Særligt medicinuddannelsen er populær og har igen i år oplevet et stigende ansøgertal. Også odontologi og idræt har fremgang. I alt er antallet af ansøgninger til de sundhedsvidenskabelige uddannelser steget med 11 procent siden 2012. Det store antal ansøgninger betyder, at 4 ud af 5 ansøgere må afvises.

”Fremgangen i det samlede ansøgertal på Health skyldes primært en markant fremgang i antallet af kvote 2-ansøgninger til medicinuddannelsen, hvor vi i år har fordoblet kvote 2-optaget til 20 procent. Men der er fin fremgang på flere af uddannelserne og i alt 11 procent flere førsteprioritetsansøgninger. Så alt i alt kan vi kun være tilfredse med de sundhedsvidenskabelige uddannelsers popularitet og med, at så mange gerne vil læse det her hos os,” siger dekan Allan Flyvbjerg, der glæder sig til at byde de knap 800 nye studerende velkommen til september.

Optagne har høje snit

Det store antal ansøgninger i forhold til antallet af pladser sender som sædvanligt karakterkravet i vejret på flere af uddannelserne. I år kræver medicinuddannelsen et karaktergennemsnit på 10,9 på kvote 1, mens man skal have 10,3 for at læse odontologi. Også idræt er steget i år til 7,9 efter et fald til 6,9 sidste år.

”Ved at øge kvote 2-optaget på medicin forsøger vi at skabe modvægt, så vi giver plads til studerende, der ikke opfylder det høje karakterkrav, men som er motiverede og har nogle af de rette kvalifikationer, som vi ved, er vigtige i jobbet som læge fx kommunikationsevner og robusthed,” fortæller Allan Flyvbjerg.

Generelt har de nyoptagne på Health meget høje karaktergennemsnit. 64 procent har et karaktergennemsnit på 10,1 og over, mens kun 2 procent af de optagne på Health har et snit på 6,1-7,0.

Flere mænd og færre udlændinge

Selv om det fortsat er kvinderne, som klart dominerer uddannelserne på Health, er der i år kommet lidt flere mænd til. I år er 32 procent af pladserne blevet tilbudt til mænd mod 28 procent sidste år.

Til gengæld er der sket en tilbagegang i forhold til andelen af optagne med udenlandsk statsborgerskab. Her er der et fald på 18 procent på Health, hvilket svarer til 13 færre udenlandske studerende. Tilbagegangen er sket blandt de nordiske ansøgere.

Statistikkerne for årets ansøgninger og tilbud om optag kan ses her.


Yderligere oplysninger

Dekan Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 5177 9548
dean.health@au.dk

Uddannelse, Alle grupper, Health, Health, Administrativt, Ekstern målgruppe