Kan HIV-patienters immunforsvar styrkes i sådan en grad, at livslang medicin ikke længere er nødvendig? Dét undersøger ph.d. og lektor Ole Schmeltz Søgaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, og med en bevilling på 5 mio. kr. fra Lundbeckfonden får han nu en økonomisk håndsrækning til at målrette forskningen.
22.10.2019 |
Godt 37 mio. mennesker lever i dag med HIV og må dagligt tage medicin for at holde sygdommen i ave. Ole Schmeltz Søgaard arbejder på at udvikle en kur, der vil gøre immunforsvaret i stand til at kontrollere HIV-infektionen, hvis patienter holder op med at tage deres daglige HIV-medicin.
”Jeg er særligt interesseret i at undersøge immunforsvaret hos de personer, som i kliniske forsøg har kunnet holde virusmængden nede, efter de er stoppet med at tage HIV-medicin. Jeg undersøger hvilke komponenter i patienternes immunforsvar, der gør dem i stand til at kontrollere virusinfektionen i en sådan grad, at medicinen i en periode helt kan undværes,” siger lektor Ole Schmeltz Søgaard.
De 5 mio. kr. betyder, at Ole Schmeltz Søgaard kan arbejde målrettet på at identificere nye mekanismer, der kan bruges til at udvikle innovative behandlingsprincipper, som i sidste ende kan kurere HIV-infektionen. Bevillingen er en del af Lundbeckfondens Ascending Investigators-program, der gives til erfarne og talentfulde forskere.
Lektor, ph.d. Ole Schmeltz Søgaard
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Infektionssygdomme
Telefon: 78 45 28 42
Mail: olesoega@rm.dk