Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hjerneforsker får Lassen Prisen

Professor Leif Østergaard fra Institut for Klinisk Medicin og Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab (CFIN) får Lassen Prisen for sin forskning i skanningsmetoder af hjernen.

01.12.2021 | Lene Halgaard

Leif Østergaard har udviklet skanningsmetoder, der bruges til behandling af bl.a. blodpropper i hjernen. Nu hædres han for sin indsats inden for hjerneforskning.

Skanningsmetoder af hjernen, som muliggør en tidlig og detaljeret diagnose, er omdrejningspunktet for Leif Østergaards forskning. Han har udviklet avancerede skanningsmetoder, som viser, hvordan hjernevævets gennemblødningsforhold og stofskifte gør hjernen i stand til at reparere sig selv efter hjerneskader. Leif Østergaards forskning har resulteret i skanningsmetoder, som anvendes over hele verden, særligt i forbindelse med behandling af patienter med blodpropper i hjernen.

I et aktuelt forskningsprojekt arbejder Leif Østergaard på at udvikle en skanningsmetode, som kan afsløre mikroskopiske sygdomsforandringer i hjernen og dermed påvise årsager til alderssvækkelse og demens.

Leif Østergaard modtager Lassen Prisen den 7. december 2021. Med prisen følger en medalje og kr. 25.000.

Kontakt

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab
Telefon: 78 46 40 91
leif@cfin.au.dk

 

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin