Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Høje kvote 2-ansøgertal fortsætter

Kvote 2-ansøgertallene til Aarhus Universitet ligger stabilt; med små stigninger i både førsteprioriteter og samlet antal ansøgere. En række uddannelser har udvidet kvote 2-optaget i år.

23.03.2015 | Thomas Sørensen

12.066 kvote 2-ansøgninger og en fremgang på knap fire procent i forhold til 2014. Det blev resultatet af årets kvote 2-ansøgningsrunde på Aarhus Universitet. Dermed fortsætter de seneste års trend med stabilt høje ansøgertal.

Også antallet af førsteprioritets-ansøgninger holder sig stabilt i forhold til sidste år. I alt har 4.312 ansøgere sat en uddannelse på Aarhus Universitet øverst på deres ansøgningsskema, hvilket er én procent flere end i 2014.

Medicin fordobler kvote 2-optaget i 2016

Det natur- og ingeniørvidenskabelige fakultet, Science and Technology, har med i alt 1.674 ansøgninger haft den største fremgang i det samlede kvote 2-ansøgningstal. Antallet af førsteprioritets-ansøgere ligger dog i samme leje som de foregående år. Uddannelser som f.eks. molekylær medicin og bygningsingeniør er blandt fakultetets mest søgte.

Den mest populære uddannelse på AU skal dog findes ved det sundhedsvidenskabelige fakultet Health. Her har bacheloruddannelsen i medicin været øverst på listen hos 468 ansøgere, hvilket er en stigning på 13,9 procent i forhold til 2014. Uddannelsens popularitet er en stor del af årsagen til, at man fra næste år har valgt at fordoble kvote 2-optaget og samtidig opstarte et forsøg med optagelsesprøver.

Ny Arts-uddannelse er fakultetets mest søgte

Den nye Arts-uddannelse, Cognitive Science, har fået en god modtagelse og er med 170 førsteprioritets-ansøgninger fakultetets mest populære uddannelse. Samlet set fastholder Arts et stabilt antal førsteprioritetsansøgere i forhold til de foregående år. I 2015 har man øget kvote 2-optaget på fire uddannelser; nemlig Antropologi, Brasilianske studier, Kinastudier og Lingvistik.

De samfundsvidenskabelige og økonomiske uddannelser på Aarhus BSS har oplevet en lille stigning i det samlede ansøgertal, på trods af at man i år udbyder fem bacheloruddannelser færre end tidligere. Psykologi og jura er fortsat de mest søgte uddannelser på fakultetet, mens uddannelsen i Economics and Business Administration er den, der har set størst fremgang siden sidste år.

Se ansøgertal for alle uddannelser

Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, AU Kommunikation