Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Honorary Skou-professorer indtager Health

43 anerkendte forskere fra udenlandske topuniversiteter har sagt ja til at være Honorary Skou-professorer. Hver især bidrager de med en bid af den internationale forskningsverden til Health.

12.04.2019 | Henriette Stevnhøj

 

Til oktober indsættes 12 kvinder og 31 mænd som Honorary Skou-professorer på Health og bidrager dermed til fakultetets mål om at være en mere internationalt rettet forskningsinstitution. De godt 40 topforskere kommer fra ledende internationale universiteter, heriblandt prominente som Stanford, Oxford, Yale og Karolinska Instituttet. I alt er 12 forskellige lande og 36 universiteter repræsenteret.

De adjungerede Honorary Skou-professorer skal deltage aktivt på institutterne som eksempelvis medvejledere på ph.d.-projekter, som gæsteundervisere og medansøgere til fondsmidler. 

Hver Skou-professor er tildelt en såkaldt ’champion’. Det er en fagligt beslægtet kollega, der får ansvar for at byde Skou-professoren ordentligt velkommen og sørge for praktiske gøremål i forbindelse med besøgene. En mere væsentlig opgave for champion er dog at sikre, at Skou-professoren indlemmes i de relevante faglige netværk og bliver introduceret til de rette forskere på Health. Det er netop relationerne mellem forskerne på tværs af landegrænser og universiteter, der skal styrke Healths samlede forskningsmiljø.   

Det første møde mellem Skou-professorerne og Health bliver for de fleste i efteråret, hvor den officielle indsættelse af Honorary Skou-professorerne finder sted 8. oktober - dagen, hvor nobelprismodtager og Jens Christian Skou ville være fyldt 101 år.

Listen med adjungerede professorer kan blive længere, da den suppleres frem til oktober.  

Se listen over Honorary Skou-professorer og deres champions.

Hør dekan Lars Bo Nielsen fortælle om formålet med Skou-professorer ved Health.   

Kontakt

Prodekan for talentudvikling, Lise Wogensen Bach
Mail: lwb@au.dk
Mobil: +4525488522

Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen