Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Husk at registrere dine publikationer i Pure

2017 nærmer sig sin afslutning, og du skal være opmærksom på at indberette dine publikationer i Pure til tiden. AU Library, Health inviterer til lokalt netværksmøde om deadlines og andre praktiske informationer. På mødet får du vejledning i indberetningen og mulighed for at stille spørgsmål.

23.11.2017 | Signe Schou

Deadlines

Der er to deadlines i forbindelse med indberetning:

  • Registrering: 15. januar 2018 skal alle publikationer med udgivelsesår 2017 være registreret i Pure.  
  • Validering: 1. marts 2018 skal alle publikationer med udgivelsesår 2017 være valideret.

Disse deadlines er sat for at imødekomme:

  1. Afrapportering af Pure-data til AU’s nøgletal primo marts 2018

  2. Høst til BFI 15. juni 2018. Publikationer indberettet efter 15. juni 2018 vil ikke tælle med i BFI. 

Registrerer du publikationer i Pure?

Op til registreringsdeadline 15. januar skal du være særligt opmærksom på følgende:

  • Er alle dine publikationer indberettet?
  • Har nogen af din publikationer ændret udgivelsesstatus siden du registrerede dem?
  • Er kategoriseringen af dine publikationer ift. publikationsart ('forskning', 'formidling', 'rådgivning' og 'undervisning') og angivelsen af peer review er korrekt?

Validerer du publikationer i Pure?

AU Library har udarbejdet en valideringstjekliste. AU Library afholder desuden en validator-workshop 24. januar. Til workshoppen vil der være Pure-superbrugere fra AU Library tilstede, og du kan medbringe PC og validere/får svar på dine spørgsmål om validering.

BFI (Den Bibliometriske Forskningsindikator)

15. juni høstes AU’s publikationer til BFI. BFI benyttes til at fordele en del af de nye basisforskningsmidler til universiteterne, og rettidig indberetning af universitetets publikationer er derfor vigtig. Du kan læse mere om BFI på Styrelsen for Forskning og Uddannelses hjemmeside.

Open Access

Primo marts 2018 høstes AU’s publikationer til det danske OA Barometer. I 2018 høstes publikationer udgivet i 2016.  Forud for høsten til OA Barometeret skal du som forsker være særligt opmærksom på Open Access-status for dine publikationer fra 2016. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til Open Access, kan du kontakte din kontaktperson ved AU Library. Du kan læse mere om Open Access her.

BFI og OA Informationsmøder

Den 6. og 7. december afholdes der informationsmøder om BFI og OA. Møderne fokuserer på sammenhængen mellem Pure og hhv. BFI, herunder kriterierne for tildeling af BFI-point til publikationer, og OA-berigelse i Pure og det nationale OA Barometer.

Der afholdes fire møder - tre fysiske møder i Aarhus og én webpræsentation:

  • Onsdag d. 6 december, kl. 09-10.30 på Fuglesangs Allé, 2636-U213
  • Onsdag d. 6 december, kl. 12-13.30 i Nobelparken, 1485-218
  • Torsdag d. 7 december, kl. 09-10.30 i Nobelparken, 1485-218
  • Torsdag d. 7 december, kl. 12-13.30 Webpræsentation

Lokale netværksmøder på Health

AU Library, Health holder hvert år et netværksmøde, der tager udgangspunkt i relevante emner for registrering og validering af publikationer på Health samt i konkrete spørgsmål fra deltagerne. Mødet afholdes i år midt i december og er henvendt til redaktører og validatorer, men alle interesserede er velkomne.

Administrativt, Ph.d.-studerende, Institut for Retsmedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Odontologi, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Folkesundhed, Institut for Biomedicin