Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Husk at registrere dine publikationer i Pure

2018 nærmer sig sin afslutning, og du skal derfor være opmærksom på deadlines og praktisk information omkring indberetning af universitetets publikationer i Pure.

19.11.2018 | Signe Schou

Pure giver informationer til den bibliometriske forskningsindikator (BFI). BFI bruges til at fordele en del af de nye basisforskningsmidler til universiteterne, og derfor er det vigtigt, at universiteterne indberetter alle publikationer rettidigt.

Er du forsker eller administrativ medarbejder, som registrerer og validerer i Pure, så er dette relevant for dig.

Deadlines 

Der er to deadlines i forbindelse med indberetning:

  • Registrering: 15. januar 2019 skal alle publikationer med udgivelsesår 2018 være registreret i Pure.  
  • Validering: 1. marts 2019 skal alle publikationer med udgivelsesår 2018 være valideret.

Registrerer du publikationer i Pure?

Op til registreringsdeadline 15. januar skal du være særligt opmærksom på følgende: 

  • Er alle dine publikationer indberettet?
  • Har nogen af din publikationer ændret udgivelsesstatus siden du registrerede dem?
  • Er kategoriseringen af dine publikationer ift. publikationsart ('forskning', 'formidling', 'rådgivning' og 'undervisning') og angivelsen af peer review korrekt?

Validerer du publikationer i Pure?

AU Library har udarbejdet en valideringstjekliste. AU Library afholder desuden en validator-workshop 23. januar. Til workshoppen vil der være Pure-superbrugere fra AU Library tilstede, og du kan medbringe PC og validere/få svar på dine spørgsmål om validering.

BFI og OA Informationsmøder 2018

Den 5. og 6. december afholdes der informationsmøder om BFI og Open Access (OA). Møderne fokuserer på sammenhængen mellem Pure og hhv. BFI (herunder kriterierne for tildeling af BFI-point til publikationer og OA berigelse i Pure) og den danske Open Access Indikator. Begge møderne kan også følges på livestream.


Fakta:

BFI (Den Bibliometriske Forskningsindikator)

15. juni 2019 høstes AUs publikationer til BFI. BFI benyttes til at fordele en del af de nye basisforskningsmidler til universiteterne og rettidig indberetning af universitetets publikationer er derfor vigtig. Du kan læse mere om BFI på Styrelsen for Forskning og Uddannelses hjemmeside.

Open Access

Primo marts 2019 høstes AUs publikationer til det danske OA Barometer. I 2019 høstes publikationer udgivet i 2017.  Forud for høsten til OA Barometeret skal du som forsker være særligt opmærksom på Open Access status for dine publikationer fra 2017. Er du i tvivl om hvordan du skal forholde dig til Open Access kan du kontakte din kontaktperson ved AU Library. Læs mere om Open Access.


Forskning, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, Statsbiblioteket, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder