Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hvad betyder Reformationen for det danske samfund?

Hendes Majestæt Dronning Margrethe, polititologen Francis Fukuyama, digteren Søren Ulrik Thomsen og 70 forskere. Det er nogle af de medvirkende ved MatchPoints Seminar 2017, der sætter fokus på Reformationens betydning for det danske samfund. Tilmeld dig nu!

22.11.2016 | Ida Hammerich Nielson

Hendes Majestæt Dronning Margrethe åbner Matchpoints-konferencen 2017 med en tale. Foto: Lise Balsby

Den verdenskendte professor Francis Fukuyama fra Stanford University vil være en af hovedtalerne ved konferencen, der afholdes i anledning af reformationsjubilæet i 2017. Foto: Lars Kruse

  • Hvorfor arbejder vi så meget - og så gerne?
  • Hvordan opstod velfærdsstaten?
  • Hvor kommer ideen om lighed mellem kønnene fra?
  • Hvorfor mener vi, at børn skal gå i skole?
  • Hvorfor er er stat og kirke (næsten) adskilt?

Søger man svar på disse og mange andre spørgsmål, må man medtænke 1500-tallets reformation og de forandringer, som fulgte i dens kølvand. Reformationen var et vendepunkt i Danmarks og Europas historie.

MatchPoints Seminar på Aarhus Universitet d. 20.-21. maj 2017 sætter fokus på Reformationen og er den største folkeoplysende begivenhed i Danmark under reformationsjubilæet. Omkring 70 eksperter fra forskellige fag vil kaste lys over Reformationens betydning for det samfund, vi lever i.

”Det er en fornøjelse at præsentere 70 fremragende danske forskere som samtidig er gode til at formidle deres stof og desuden byde på tre absolutte internationale topnavne. Konferencen har vægt på Reformationens konsekvenser for nutiden, men forskerne er ikke enige om alting, og derfor er der en lejlighed til at få indtryk af, hvad debatten drejer sig om,” siger lektor Michael Böss, leder af konferencen

Prominente navne
Hendes Majestæt Dronning Margrethe II åbner konferencen med en tale, og deltagerne kan blandt andre møde tre store navne fra udlandet: Kulturhistorikeren Lyndal Roper, kirkehistorikeren Thomas Kaufmann og politologen Francis Fukuyama.

Konferencen byder også på en festaften i Musikhuset med digteren Søren Ulrik Thomsen, teologen Kathrine Lilleør, Duo Askou/Andersen, Treenighedskirkens Drengekor og Aarhus Symfoniorkester.

MatchPoints Seminar 2017 arrangeres af Aarhus Universitet i samarbejde med Aarhus Kommune og Folkeuniversitetet på vegne af regeringens præsidie for Reformationsjubilæet 2017.

Læs mere og tilmeld dig på www.matchpoints.au.dk

 

 

Arrangement, Alumne, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration