Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hvem kan slå Karin Lykke-Hartmann?

Haves: Dobbelt-vinder af fakultetets bedste forskningsidé med forretningspotentiale. Ønskes: Forskere med lovende resultater og innovative idéer, der kan løse fremtidens store sundhedsudfordringer. Hvem kan vippe mesteren af pinden? Tilmeldingen til Medical Innovation Day 2020 er åben.

24.06.2020 | Lise Wendel Eriksen

Medical Innovation Day 8. oktober 2020. Grafik: Jonathan Bjerg Møller

Karin Lykke-Hartmann. Foto: Simon Fischel

Lektor Karin Lykke-Hartmann fra Institut for Biomedicin er svær at komme uden om, når det handler om at præsentere forskning, der kan skabe innovation og måske føre til en spirende forretning. De sidste to år er hun nemlig kåret som vinder af det såkaldte ’Innovative Ideas’-track på Healths Medical Innovation Day. Den årlige event giver plads til en videnskabelig – og venskabelig – forskerfight på idéer og præsentation mellem fakultetets skarpe hjerner og er samtidig en sjælden mulighed for at trykprøve forskningsidéer og deres potentiale foran et ekspertpanel bestående af investorer, virksomheder og samarbejdspartnere.

”Det er sjovt og relevant at høre, hvad andre synes om ens forskningsidé – og ’andre’ er jo her de tunge spillere, som allerede har opnået succes og er interesserede i at samarbejde eller investere tid og penge i gode idéer,” fortæller Karin Lykke-Hartmann, der forsker i fertilitetsbehandling.

Tænk større og længere

På Medical Innovation Day inviteres forskerne til at præsentere deres idé eller resultat på bare fem minutter og seks slides. Inden panelet kårer en vinder, stiller de spørgsmål til deltagerne, finder alle hullerne i osten og sparrer om de største udviklingsmuligheder.

”Jeg blev udfordret og fik så mange spørgsmål, jeg ikke kunne svare på, selv om jeg var virkelig godt forberedt,” siger Karin Lykke-Hartmann. Hun skulle pludselig forholde sig til en for hende ukendt side af forskningsverdenen; patenter, markedsanalyse, afprøvningsfaser, skaleringspotentiale, impact, samarbejdspartnere og legal affairs:

”Jeg blev tvunget til at tænke anderledes og så mit lille forskningshjørne i et større perspektiv. Det var næsten grænseoverskridende, men sundt for sådan en grundforskningsnørd som mig,” uddyber hun og vurderer, at det nok er engagementet kombineret med et godt projekt, der har givet hende sejren de sidste to år. Ifølge Karin Lykke-Hartmann har den relevante og kvalificerende feedback fra panelet givet hende og hele holdet fornyet faglig selvtillid og været med til at skabe fremdrift i forskningen.

Stævnemøde med toppen af poppen

Når Forskeruddannelsen på Health sætter investorer, virksomheder og fakultetets forskere stævne på Medical Innovation Day, er det ikke kun for at skabe innovative sundhedsløsninger, men også for at skabe større synlighed hos hinanden. For Karin Lykke-Hartmann er arrangementet et springbræt til et større netværk.

”Jeg mødte flere af de mennesker, der sidder i fondene og virksomhederne, og derfor kan jeg nu også trække på deres viden, kompetencer og netværk. Og det er hurtigere at få kontakt til og sparring fra netværket, når man allerede har præsenteret sit projekt for dem og tilbragt en dag sammen,” siger Karin Lykke-Hartmann.

Bliver det et hattrick?

Uanset om man har lyst til at præsentere sin forskning eller hellere vil være med på en lytter, er alle fakultetets forskere med interesse for sundhedsinnovation i bred forstand inviteret til Medical Innovation Day. Nye udfordrere til dysten om de innovative idéer hilses velkommen af Karin Lykke-Hartmann, og på spørgsmålet om, hvorvidt den regerende Innovative Ideas-mester går efter et hattrick, svarer hun:

”Jeg brænder for min forskning, så jeg er klar – også til at give stafetten videre. Jeg ved ikke, om jeg bliver udvalgt som en af de pitchende forskere i år, men jeg skal helt sikkert være med. Den dag er virkelig godt givet ud.”

Medical Innovation Day løber i år af stablen d. 8. oktober i Stakladen og i AU’s konferencecenter. Det er gratis at deltage, der er fuld forplejning hele dagen, og ph.d.-studerende kan få ECTS-point for deltagelse i Challenge-sporet.

Læs mere om Medical Innovation Day 2020 på ph.d.-skolens hjemmeside, hvor du også kan tilmelde dig arrangementet.

Kontakt

Formand for organiseringsudvalget Thomas Vorup-Jensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 21 48 97 81
E-mail: vorup-jensen@biomed.au.dk

Arrangement, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen, Health, Health, Samarbejde, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder