Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hvilke patienter med sarkom-kræft har gavn af personlig medicin?

Læge og ph.d. Ninna Aggerholm-Pedersen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har fået Kræftens Bekæmpelses ’Young Talented Researcher Grant’ på 2,3 mio. kr. til at undersøge hvilke patienter med sarkom-kræft, der har gavn af personlig medicin.

29.01.2020 | Lise Wendel Eriksen

Ninna Aggerholm-Pedersen har fået 2,3 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse til at analysere genetiske forandringer hos patienter med sarkom-kræft. Foto: Lennert Pedersen

Ninna Aggerholm-Pedersen analyserer genetiske forandringer hos patienter, der er diagnosticeret med sarkom-kræft – altså kræftsvulster, der udgår fra bindevæv, knogler, muskler eller støttevæv.

Den genetiske analyse kortlægger de sarkom-patienter, der med fordel kunne have fået tilbud om målrettet behandling eller ’personlig medicin’. På sigt skal analysen være med til at bestemme hvilke patienter, der er egnet til behandling med personlig medicin.

Forventningen er, at mange sarkom-patienter vil have gavn af den genetisk analyse og det deraf målrettede tilbud om personlig medicin tidligt i kræftforløbet og også på et tidligere tidspunkt, end det er praksis i dag.

Kontakt

Læge og ph.d. Ninna Aggerholm-Pedersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Kræftafdelingen
Mail: aggerholm@oncology.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder