Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hvordan er din datadisciplin?

Er du videnskabelig medarbejder og arbejder du med persondata? Så har AU’s informationssikkerhedschef nogle spørgsmål til dig.

22.08.2017 | Ulla Krag Jespersen

Universitetets informationssikkerhedschef beder institutterne om hjælp til at skabe overblik over praksis for håndtering af forskningsdata. Foto: Coloubox.

Universitetets informationssikkerhedschef beder institutterne om hjælp til at skabe overblik over praksis for håndtering af forskningsdata. Foto: Coloubox.

Databeskyttelsen skal styrkes i Europa. Så til maj næste år træder EU’s persondataforordning i kraft, og den medfører en række stramninger i forhold til den nuværende lovgivning, herunder højere bøder og mulighed for erstatningskrav, hvis reglerne overtrædes.

Derfor er det vigtigt, at AU har styr på sine persondata, og i den forbindelse har universitetets informationssikkerhedsudvalg bedt institutterne skabe overblik over deres håndtering af forskningsdata.

Et skridt på vejen er et spørgeskema, som AU’s sikkerhedschef, Ole Boulund Knudsen, har udarbejdet.

Undersøgelsen, som er anonym, retter sig mod alle videnskabelige medarbejdere og skal besvares senest fredag den 15. september 2017.

Start undersøgelsen her https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=FPHFE89V1N11


Fakta

·         Pressemeddelelse om betænkningen

·         Datatilsynets hjemmeside om EU’s databeskyttelsesreform

·         Privacykompasset fra Erhvervsstyrelsen

·         Persondataforordningen (pdf)

 

Kontakt

Informationssikkerhedschef Ole Boulund Knudsen
Mobil: 30 62 20 85
obk@au.dk

Administrativt, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende, IOOS, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, SKT, Videnskabelig medarbejder, Institut for Retsmedicin