Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hyldest til studerende med dobbeltkarrierer

VM-medaljevinder Anne-Marie Rindom, og den succesfulde studenteriværksætter-virksomhed Emplate, var blandt de studerende, AU hyldede ved et arrangement torsdag d. 25. oktober.

26.10.2018 | Anders Hylander

Torsdag hyldede Aarhus Universitet de studerende, der har vundet medaljer ved VM eller EM i 2018 – og dem der siden 2016 har vundet større priser med deres iværksætter-virksomhed.

”Vores vigtigste opgave her på universitet er at hjælpe jer med rammerne – og så ellers sørge for at komme af banen. For en ildsjæl med krudt i røven er en eksplosiv blanding, som man ikke skal stå i vejen for”, sagde prorektor Berit Eika med et glimt i øjet i sin tale til de studerende. Hun roste dem desuden for deres vedholdenhed, deres evne til at jonglere to karrierespor - og deres roller som forbilleder og inspirationskilder for deres medstuderende.

”Jeg er helt vildt taknemmelig for, at man som sportsudøver på Aarhus Universitet har mulighed for at kombinere de her to karriereveje”, sagde Anne-Marie Rindom i sin tale ved arrangementet. Rindom vandt bronze ved VM i sejlsport i Aarhus tidligere på året og læser idræt på Aarhus Universitet.

”Havde det ikke været for Dual Career-programmet havde jeg utvivlsomt været nødt til at vælge mellem virksomhed og uddannelse”, sagde Simon Staack i sin tale, hvor han takkede AU’s ledelse og folkene bag Dual Career-programmet for denne mulighed. Staack vandt sammen med sine kollegaer i virksomheden Emplate i 2018 iværksætterprisen, Guldægget. Han er i gang med at færdiggøre en kandidat som Business Development Engineer.

Se video fra arrangementet:

Mere end 500 AU-studerende er tilknyttet universitetets Dual Career-program, der hjælper studerende med at håndtere to parallelle karrierespor: Det akademiske – og det enten sportslige eller entreprenørielle.

Ud over deres passion og vedholdenhed er fælles for disse studerende, at de er en del af AU’s Dual Career-program, der siden 2011 har fremmet muligheden for at tage en universitetsuddannelse sideløbende med en karriere inden for elitesport – og siden 2016 inden for iværksætteri.

FAKTA OM AU’S DUAL CAREER-PROGRAM:

  • 12 studerende på AU har i løbet af 2018 vundet i alt 17 EM- og VM-medaljer.
  • 17 studerende fra 6 forskellige virksomheder har siden 2016 modtaget 7 større iværksætterpriser.
  • Med 55 elitesportsudøvere har Aarhus Universitet det højeste antal af Team Danmark-støttede studerende i landet.
  • Der er etableret mere end 100 virksomheder blandt studerende på Aarhus Universitet i løbet af de sidste 2-3 år. Flere med en omsætning på mere end 1 mio. kr. årligt - og flere med mere end 10 ansatte.
  • Gruppen af studerende, der følger Dual Career-programmet på Aarhus Universitet, klarer sig generelt godt - de har en god fremdrift på studiet og et lavt frafald.

LÆS MERE:

Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Talentudvikling, Alle AU-enheder, Uddannelse