Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Idrætsstuderende får legat til forskningsophold i udlandet

Jon Hagen Herskind er en engageret studerende og en lovende forskerspire. Nu får han sammen med tre andre studerende på Aarhus Universitet Dronning Margrethe II's rejselegat 2019.

29.08.2019 | Ida Hammerich Nielson

Idrætsstuderende Jon Hagen Herskind. Foto: Lars Kruse/AU.

Idrætsstuderende Jon Hagen Herskind. Foto: Lars Kruse/AU.

Jon Hagen Herskind har som studerende på idrætsuddannelsen udmærket sig som en særdeles engageret og talentfuld studerende. Han har udvist stor interesse for og deltaget aktivt i alle undervisningsaktiviteter og i adskillige forskningsaktiviteter inden for emnefelterne ”træning og rehabilitering” og ”muskelfysiologi”.

Jon Hagen Herskind er blevet optaget på det igangværende ”Research Honours”-program på Health, som kun er for særligt talentfulde studerende. Og han har netop fået sit forskningsprojekt accepteret på et 4+4 ph.d.-forløb, så han kan fortsætte på ph.d.‐uddannelsen i direkte forlængelse af sit kandidatspeciale.

Jon Hagen Herskinds igangværende forskningsprojekter om muskeltræthed har allerede resulteret i en række lovende foreløbige resultater. Med rejselegatet vil Jon kunne præsentere sine resultater i internationale fagmiljøer og bygge videre på forskningen i samarbejde med udenlandske forskningsinstitutioner. Her vil han kunne hente værdifuld erfaring vedrørende de faglige og metodologiske emner, som hans forskningsprojekter handler om.

Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Ph.d.-studerende