Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Idrætsstuderende hædres med rejselegat

Simon Riis fra Sektion for Idræt på Aarhus Universitet modtager ved årsfesten Dronning Margrethe II's Rejselegat. Legatet skal være med til at gøre hans forskningskarriere inden for biologisk idrætsteori mulig. Og gerne med inspiration fra udlandet.

08.09.2015 | Helle Horskjær Hansen

I øjeblikket er Simon Riis i gang med kandidatuddannelsen i biologisk idrætsteori på Aarhus Universitet. Det er også her, han har indsendt sin ph.d.-ansøgning. Han vil gerne et svar nærmere, hvilke effekter en kombineret kost- og træningsstrategi med fokus på at optimere fedtforbrænding giver et træningsforløb, samt undersøge hvordan fedtforbrændingen er reguleret, når man træner.

Ved Aarhus Universitets årsfest modtager Simon Riis Dronning Margrethe II's Rejselegat.

”Legatet giver mig enten mulighed for at gennemføre et ophold eller tage på konferencer i udlandet, hvor jeg kan komme tæt på den nyeste internationale forskning inden for mit område. Det vil jeg ikke have mulighed for uden bevillingen”, siger han.

I begrundelsen til legatet hedder det blandt andet, at Simon Riis er initiativrig, og har et forskningstalent ud over det sædvandlige. Samtidig har han været underviser på bacheloruddannelsen i Idræt, hvor han har vist stor faglig viden, selvstændighed og overskud til at støtte andre studerende gennem sit engagement som studenterunderviser.

Legatet motiver

Simon Riis er både beæret og taknemmelig over, at han bliver hædret med legatet.
”Det betyder, at min indsats de seneste år er blevet set og anerkendt af de ansatte på Sektion for Idræt. Ud over selve anerkendelsen giver prisen også et motivationsmæssigt rygstød til at fortsætte mit arbejde med samme dedikerede og målrettede tilgang som hidtil,” siger han.

Han håber, at forskningen både får betydning for trænings- og kostanbefalinger til eksempelvis lettere overvægtige med forringet insulinsensitivitet, men også til eliteatleter inden for idrætsgrene som cykling og triatlon.

”Der er således både fokus på sundhedsmæssige effekter og på optimering af præstationsevnen i eliteidræt. Forskningen kan få betydning for generelle kost- og træningsanbefalinger samt vores viden om, hvilken betydning optimering af fedtforbrænding har, og ikke mindst om nogle af de mekanismer, der ligger bag reguleringen af den,” forklarer han.

Læs om de andre modtagere af Dronning Margrethe II's Rejselegat her.

Yderligere oplysninger

Simon Riis
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Tlf.: 5123 1656
simonriis89@gmail.com

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder