Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ingeniør- og naturvidenskab har fremgang i optaget

Aarhus Universitets ingeniør- og naturvidenskabsuddannelser ved Science and Technology har årets største fremgang i studenteroptag. Samlet set kan AU optage 1,3 procent flere end i 2014.

29.07.2015 | Thomas Sørensen

Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

7.322 ansøgere er i nat blevet tilbudt optagelse på Aarhus Universitet. Det er godt én procent flere end sidste år.

Det er især den voksende interesse for de ingeniør- og naturvidenskabelige uddannelser på fakultetet Science and Technology, der ligger bag den samlede stigning.

De mange ansøgninger betød, at der tidligere på sommeren blev oprettet 35 ekstra studiepladser fordelt på fire ingeniøruddannelser, og dem blev der god brug for. Samlet set har de ti ingeniøruddannelser på Science and Technology i år tilbudt optagelse til 738 ansøgere, hvilket er hele 18 procent flere end i 2014. Mange af uddannelserne tilbyder vinteroptag, så flere studerende kommer formentlig til i løbet af efteråret.

Andre naturvidenskabelige uddannelser som agrobiologi og fysik er også i fremgang med hhv. 25 og 12 procent flere optagne. Samlet set kan Science and Technology optage godt otte procent flere studerende end sidste år.

Ansøgerne orienterer sig bredt

Prorektor for uddannelse, Berit Eika, glæder sig over tendensen og ser frem til at tage imod de mange nye studerende:

”Med tanke på efterspørgslen efter veluddannet arbejdskraft på det tekniske og naturvidenskabelige område, så er det meget positivt, at flere unge i år søger i den retning. Generelt har vi på tværs af universitetet stadig flere kvalificerede ansøgere, end vi har pladser, så mange vil desværre også blive skuffede. Dem vil jeg opfordre til at søge studievejledning, for måske er der ledige pladser på beslægtede uddannelser”

Stabilt optag på øvrige fakulteter

På Aarhus Universitets tre øvrige fakulteter er optaget fortsat stabilt. Arts oplever en lille fremgang – primært på grund af den nye engelsksprogede uddannelse i Cognitive Science, som tilbyder optagelse til 66 studerende. Samlet set er årets optag på Arts dog stort set på størrelse med optaget i 2011.

Berit Eika peger på, at man løbende justerer viften af uddannelser i takt med samfundets udvikling:

"Vi etablerer af og til nye uddannelser, hvis der viser sig et samfundsbehov, og hvis vi har den nødvendige forskningsdækning. Men vi har samlet set færre uddannelser nu, end vi havde i 2011, og vi følger løbende med i udviklingen. Det var eksempelvis også derfor, vi tidligere på sommeren oprettede 35 ekstra ingeniørpladser”.

På det sundhedsvidenskabelige fakultet Health er alle studiepladser på de seks uddannelser fyldt op igen i år.

Business- og samfundsuddannelserne på Aarhus BSS tilbyder optagelse til lidt færre studerende end i 2014, da man i år udbyder færre uddannelser.

Ansøgere, der har fået tilbudt en studieplads, skal bekræfte den senest 5. august på mit.au.dk.

 

 

Yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder Thomas Sørensen: tlf 2137 9601 og ths@au.dk

Uddannelse, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Universitetsledelsens Stab, Alle AU-enheder, Studier