Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Odontologiske forskere i nyt samarbejde om forskning i ansigtssmerter

Institut for Odontologi har underskrevet en samarbejdsaftale med søsterinstitutter på Karolinska Instituttet og Malmö Högskola om oprettelsen af ”Scandinavian Center for Orofacial Neuroscience” (SCON) - et murstensløst center for forskning i oral funktion og ansigtssmerter.

17.11.2014 | Winnie Friis Johnsen

SCON består af et netværk af førende forskere i oral funktion og smerter, og formålet med centeret er at styrke forskningsaktiviteter og påvirke uddannelse og klinisk behandling til gavn for patienter med forskellige tandsygdomme. Samarbejdet sigter på at forbedre diagnostik og forebyggelse af lidelser som f.eks. tab af tænder, dårlig tygge- og kæbefunktion samt ansigtssmerter.

Fra Institut for Odontologi har professor og sektionsleder ved Sektion for Klinisk Oral Fysiologi Peter Svensson stået for etableringen af samarbejdet, og i forbindelse med oprettelsen af SCON er han blevet tildelt et deltidsprofessorat ved Karolinska Instituttet i Stockholm, som han varetager sideløbende med sit professorat på Institut for Odontologi.

Fra Institut for Odontologi deltager også lektor Lene Baad-Hansen, lektor Eduardo Castrillon, adjunkt Karina Bendixen samt flere ph.d.-studerende – alle fra Sektion for Klinisk Oral Fysiologi.

Læs mere om SCON på centerets hjemmeside.

Yderligere oplysninger:

Professor Peter Svensson
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Direkte telefon: 8716 8132
peter.svensson@odont.au.dk

Forskning, Institut for Odontologi, Institut for Odontologi, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe