Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Institutionsakkreditering: Endnu et vigtigt skridt er taget

Aarhus Universitet har nu indsendt mere end 3.600 siders dokumentation til Danmarks Akkrediteringsinstitution. Hermed er endnu et vigtigt skridt taget i arbejdet med at opnå institutionsakkreditering.

16.09.2016 | Camilla Schrøder

Efterår i Universitetsparken

Med indsendelsen af 3.600 siders dokumentation er endnu et vigtigt skridt taget mod institutionsakkreditering. FOTO: Jesper Rais

Det indsendte materiale skal dokumentere, hvordan Aarhus Universitet i praksis arbejder med kvalitet i undervisning og uddannelse, og illustrere grundpillerne i universitetets kvalitetsarbejde: data, dialog og opfølgning. Materialet rummer alt fra undervisningsevalueringer for udvalgte kurser og studienævnsreferater til handleplaner fra årlig status på de udvalgte uddannelser. Selv om 3.600 sider er omfangsrigt, er det lykkedes at nedbringe mængden af dokumentation til et niveau, der er mindre end forventet.

Prorektor Berit Eika står i spidsen for arbejdet med institutionsakkreditering, som er forankret i Udvalget for Uddannelse.

”Først og fremmest en stor tak til de mange medarbejdere, som på tværs af universitetet har bidraget positivt og konstruktivt til at samle, prioritere og strukturere de store mængder af dokumentation. Det er et omfattende og særdeles tidskrævende arbejde. Til gengæld kan vi forhåbentlig se frem til større frihed den dag, vi selv får ansvaret for universitetets kvalitetsarbejde”, siger Berit Eika.

Den indsendte dokumentation danner grundlag for det andet af i alt to besøg af det ekspertpanel, der skal levere den endelige indstilling til Akkrediteringsinstitutionen.  Det første besøg fandt sted i starten af juni i år – det andet besøg vil foregå i uge 44 og forløber over fem dage.

Det forventes, at den endelige afgørelse om akkreditering falder i juni 2017.

Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration