Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Institutleder får 20 mio. kr. til avanceret skanner

Jørgen Frøkiær, institutleder på Institut for Klinisk Medicin, har modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til medfinansiering af en kombineret PET-MR skanner.

13.08.2018 | Lars Elgård Pedersen (AUH) og Sabina Bjerre Hansen

Jørgen Frøkiær har søgt bevillingen sammen med en bred kreds af professorer og overlæger på Au og AUH. Den nye skanner vil derfor komme mange afdelinger og patienter til gavn. Foto: AU.

Jørgen Frøkiær har søgt bevillingen sammen med en bred kreds af professorer og overlæger på Au og AUH. Den nye skanner vil derfor komme mange afdelinger og patienter til gavn. Foto: AU.

Millionbevillingen, som Jørgen Frøkiær modtager på vegne af afdelingen Nuklearmedicin og PET på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, styrker diagnostik og forskning inden for hjerne-, hjerte- og kræftsygdomme på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Den kombinerede PET-MR-skanner, som Jørgen Frøkiær og hans kolleger nu kan investere i, er en avanceret superskanner, som laver meget præcise billeder og informationer om ændringer i væv og celler. Det kaldes molekylær billeddannelse og giver mulighed for at lave funktionsundersøgelser med både MR- og PET-teknologi samtidig.

Skanneren vil kunne forbedre undersøgelser af patienter med hjernesygdomme, med forskellige kræftformer specielt hos børn og med en række hjertesygdomme.

Installation og drift af skanneren finansieres af Aarhus Universitetshospital.

Kontakt

Institutleder, professor og dr.med. Jørgen Frøkiær
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Nuklear Medicinsk Afdeling og PET Center

Mobil 2023 4527
Mail: jf@clin.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ekstern målgruppe