Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Institutleder på Biomedicin fortsætter

Institutleder Thomas G. Jensen har valgt at fortsætte som leder af Institut for Biomedicin. Ansættelsen er forlænget med tre år.

01.02.2016 | Mette Louise Ohana

Institutleder på Biomedicin Thomas G. Jensen

Thomas G. Jensen tager tre år mere som institutleder på Biomedicin.

Thomas G. Jensen har i knap fem år haft posten som leder af Institut for Biomedicin. Stillingen udløber til sommer, men der er mulighed for forlængelse. Og det tilbud har Thomas G. Jensen nu valgt at sige ja tak til.

”Jeg er rigtig glad for arbejdet som institutleder. Det er både udfordrende og berigende, og derfor vil jeg gerne fortsætte. Noget af det, jeg er mest glad for, er kontakten til alle de mennesker, der arbejder på universitetet. Både på instituttet og dem uden for, som jeg samarbejder med,” fortæller Thomas G. Jensen.

Fem udfordrende år

Instituttet har været igennem mange forandringer i den tid, Thomas G. Jensen har siddet ved roret. Det startede med en fusion af seks institutter til ét i 2011, samme år som han tiltrådte. Sidenhen fulgte en sparerunde i 2014, som førte til både afskedigelser og opsigelser. Og samtidig startede byggeriet af den nye store Biomedicin-bygning, som stadig er under opførelse.

”Der er ingen tvivl om, at det har været en udfordrende tid. Specielt besparelsen var rigtig svær. Men jeg synes, vi er kommet godt igennem det, og jeg er rigtig glad for, hvordan instituttet er i dag. Der er rigtig dygtige mennesker, der leverer supergod undervisning og fremragende forskning. Og jeg er meget imponeret og taknemmelig over medarbejdernes indsats på trods af fusionen og efter besparelsen, som har betydet, at der bliver løbet stærkere end tidligere,” siger Thomas G. Jensen.

Særligt de unge medarbejdere ligger hans hjerte nært.

”Noget af det, jeg er mest glad for, er den perlerække af fantastisk dygtige unge folk på instituttet. De har i den grad et kæmpe stort potentiale både forsknings- og undervisningsmæssigt og er klar til at tage over på sigt. Og så er jeg glad for, at det er lykkedes, at medarbejderne etablerer netværk på kryds og tværs på instituttet, så der bliver skabt nye samarbejdsrelationer. Jeg værner om, at der skal være plads til selv at tage initiativer og frihed til selv vælge, hvem man vil arbejde sammen med, så man kan være glad for at gå på arbejde,” uddyber Thomas G. Jensen.

Høje tanker om instituttets potentiale

Trods instituttets allerede høje niveau er det hans vision, at det kan blive endnu bedre.

”Jeg håber, at vi kan profitere af de mange dygtige folk, så vi kan blive endnu bedre til at forske og undervise. Mit håb er, at vi kan få nye forskningscentre og flere eksterne forskningsmidler, og også at vi i endnu højere grad kan tiltrække topforskere fra udlandet, som kan styrke vores forskningsmiljøer. Det kan være til gavn for alle på instituttet, hvis vi interagerer mere på kryds og tværs,” siger Thomas G. Jensen.

Netop mangfoldigheden og samarbejdet på tværs af forskningsgrupper er vigtig.

”Vi har nørder, sociale og mindre sociale typer, folk fra 25 forskellige lande og 15-20 forskellige personalegrupper. Netop det, at der er så mange forskellige spændende mennesker og højt til loftet, synes jeg er noget af det bedste ved at gå på arbejde. Og jeg håber meget på, at det kan lade sig gøre at have en stor mangfoldighed på instituttet med mange nationaliteter og både store og små forskningsgrupper, som kan få gavn af hinanden og samtidig bevare de lokale miljøer,” slutter Thomas G. Jensen.


Om Thomas G. Jensen

  • Institutleder på Institut for Biomedicin fra 2011.
  • Professor i medicinsk genetik på AU fra 2006.
  • Medlem af Etisk Råd i 2003-2011.
  • Medlem af Den Nationale Videnskabsetiske Komité fra 2012.
  • Professor og forskningsleder på Kennedy Centret i Glostrup i 2003-2006.
  • Institutleder på Institut for Human Genetik på AU i 2001-2003.
  • Lektor på Institut for Human Genetik på AU i 1997-2003.
  • Forskningsstipendiat på The Clinical Gene Therapy Branch, National Institutes of Health, USA, i 1995-1997.
  • Forskningsstipendiat på Institut for Human Genetik på AU i 1987-1995.
  • Uddannet læge på AU i 1987.
  • Født i 1961. Er gift, bor i Skødstrup og har to sønner på 30 og 28 år.
Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Forskningsårsstuderende