Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International dag for kvinder og piger inden for videnskaben

Søndag den 11. februar er FN’s internationale dag for arbejdet med at sikre lige muligheder for mænd og kvinder i forskning. Det markeres på Aarhus Universitet med et arrangement lørdag med spændende forskere på plakaten.

07.02.2018 | Anders Hylander

For andet år i træk bliver der i forbindelse med FN’s internationale dag for kvinder og piger inden for videnskaben afholdt et arrangement på Aarhus Universitet.

”Det er en meget vigtig dag fordi vi skal have flere kvindelige forskere rollemodeller og generelt flere kvinder i forskning – og i længere tid”, siger Ashley Pearcy, gæsteforsker på Institut for Bioscience og initiativtager til arrangementet.

Til arrangementet Women in Science kan man høre om seneste forskning fra en række kvindelige forskere. Der vil ligeledes være en paneldebat om kvinder i forskning.

Igen i år er det Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS), der lægger lokaler til arrangementet.

I videoen kan du høre Ashley Pearcy fortælle kort om arrangementet, der løber af stablen lørdag d. 10. februar fra kl. 13-16 på Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C.

På Aarhus Universitet har man i flere år arbejdet indgående med at tiltrække og fastholde flere kvindelige forskere. I 2016 vedtog universitetsledelsen en handleplan for flere kvinder i forskning.

Handleplanen, der løber frem til 2020, tilstræber blandt andet at sikre lige muligheder for mænd og kvinder i forskning - og at reducere barrierer, der kan afholde kvinder fra at gå efter en forskningskarriere. 

 

 

Arrangement, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Administration (Faglighed), Politik og strategi