Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International ekspert leder nyt center for patientinvolvering

Aarhus Universitet styrker forskning i patientinvolvering og dens anvendelse med udnævnelsen af Hilary Louise Bekker til professor og leder af det nyetablerede forskningscenter for patientinvolvering – et samarbejde mellem universitetet, Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland.

05.02.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Hilary Louise Bekker

Hilary Louise Bekker er tilknyttet Institut for Folkesundhed og skal stå i spidsen for fakultetets forskning i patientinvolvering. Foto: Jann Thiele Zeiss/Health Kommunikation.

Det er svært som patient at træffe gode beslutninger om pleje og behandling, og at hjælpe andre med at træffe dem er endnu sværere. Ikke desto mindre er det lige præcis det, professor Hilary Louise Bekker bruger sin ekspertise inden for beslutningsvidenskaben til.

Den nyudnævnte professor samarbejder med sundhedsprofessionelle, patienter og sundhedsforskere for at forstå og støtte folks sundhedsbeslutninger, og hun er internationalt anerkendt for sine ressourcer og forskning i patientstøtte og -involvering.

Hilary Louise Bekker leder det tværfaglige forskningscenter, Center for Forskning i Patientinvolvering, i samarbejde med lektor Lotte Ørneborg Rodkjær. Sammen vil de og deres kolleger hjælpe sundhedsprofessionelle, metodologer og patientledede organisationer med at designe, implementere og evaluere patientinvolverende interventioner i Danmark.

Hilary Louise Bekkers tilknytning til Institute of Health Sciences, School of Medicine på University of Leeds fortsætter sideløbende med professoratet i Aarhus.

Kontakt

Professor og ph.d. Hilary Louise Bekker
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed,
Aarhus Universitetshospital, Center for Forskning i Patientinvolvering og
University of Leeds

Læs mere om Center for Forskning i Patientinvolvering på centrets nye hjemmeside.

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe