Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International forskningspris belønner dansk hjertelæge

Morten Schmidt, som er forsker ved Aarhus Universitet, har modtaget den internationale pris -BCPT Young Researcher Nordic Prize. Prisen belønner hans forskning inden for hjerte-kar-mæssige risici ved forskellige typer af medicin.

05.10.2021 | Lene Halgaard

Morten Schmidt modtager BCPT Young Researcher Nordic Prize 2021. Med prisen følger 7500 € til forskning. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health

Hvilke typer medicin kan gøre skade på hjertet? Det er omdrejningspunktet for Morten Schmidts forskning på Institut for Klinisk Medicin. Han har bl.a. fundet frem til nogle uheldige hjerte-kar-mæssige bivirkninger ved en særlig type smertestillende medicin, som af den grund ikke længere kan købes i håndkøb i flere lande. Det er på baggrund af sin forskning gennem de seneste godt 10 år, at Morten Schmidt modtager BCPT Young Researcher Nordic Prize 2021. Prisen tildeles et yngre forskningstalent i Norden med betydelige resultater i rygsækken inden for basal eller klinisk farmakologi.

I følge bedømmelseskomitéen faldt valget på Morten Schmidt, da han har bedrevet forskning af højeste international standard, som har haft betydelig klinisk og folkesundhedsmæssig effekt. Hans forskning har bidraget til både danske og europæiske retningslinjer for brug af lægemidler. Morten Schmidt, som også er læge på Aarhus Universitetshospitals hjerteafdeling, er meget taknemmelig for den internationale pris, som han mener giver motivation for hele den forskergruppe, som han står i spidsen for.

 

Kontakt

Lektor, læge og ph.d. Morten Schmidt
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin,
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Epidemiologisk Afdeling og Hjertesygdomme
Mobil: 41289955
Mail: morten.schmidt@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin