Mere iværksætteri og vækst inden for bæredygtige fødevarer, cleantech og sundhed er målet for ny satsning placeret hos Aarhus Universitets iværksætterhus, The Kitchen
01.12.2020 |
Østjylland har styrkepositioner i international topklasse, og nu skal en ny satsning samle økosystemets kræfter i et regionalt kraftcenter under ledelse af en international profil, Mette Hoberg Tønnesen.
Mette Hoberg Tønnesen bliver fra 1. januar 2020 frontløber i initiativet, der med base fra Aarhus Universitets iværksætterhus, The Kitchen, skal arbejde for innovation og vækst inden for de regionale styrkepositioner fødevarer, cleantech og sundhed i tæt samarbejde med de nye klynger, de stærke vidensmiljøer og virksomheder inden for områderne.
Bag satsningen står Aarhus Universitet, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Unsilo, Grundfos, Færch & Co. samt Incuba.
Mette Hoberg Tønnesen kommer med en bred erfaring fra økosystemerne inden for de tre styrkepositioner. Senest har hun arbejdet i Udenrigsministeriet med politisk interessevaretagelse og myndighedssamarbejde inden for cleantech-området i Mellemøsten. Tidligere har hun været ansat i Invest in Denmark med base i Agro Food Park, hvor hun har arbejdet med at tiltrække udenlandske fødevarevirksomheder til den danske fødevareklynge. Derudover har hun arbejdet som handelschef i New Zealand.
”Med Mette Hoberg Tønnesen i front for projektet får vi en ambitiøs profil, der med sin solide erfaring, sit brede lokale netværk og et internationalt udsyn kan løfte den nye regionale satsning,” siger erhvervsdirektør på Aarhus Universitet, Lone Ryg Olsen.
Det nye kraftcenter er etableret af partnerne i regi af Massachusetts Institute of Technology’s Regional Entrepreneurship Acceleration Program (MIT-REAP). MIT REAP-projektet blev afsluttet i oktober, men med etableringen af det nye Regional Powerhouse i The Kitchen føres projektets ambitiøse innovationsplaner og det gode samarbejde i regionen videre.
Mette Hoberg Tønnesen ser frem til at tage hul på arbejdet: ”I Danmark er samarbejde en del af vores DNA. Det inspirerer mig derfor meget, at vi med udgangspunkt i MIT REAP får nye rammer til at udvide og udvikle vores samarbejds- og innovationsmiljø. Vi har nogle fantastiske økosystemer i Region Midt, og vi kan, med en mere struktureret tilgang til innovation og entreprenørskab, sammen skabe en mere direkte vej til vækst. Jeg glæder mig rigtig meget til at forstærke samarbejdet mellem de tre stærke økosystemer og til at skabe alt andet end ”business as usual”.
Mette Hoberg Tønnesen er oprindeligt uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og bor i dag med sin familie i Hornslet.