Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

International videreuddannelse uddanner innovationseksperter til sundhedssektoren

Højtuddannede har en kvalificeret viden at byde ind med i innovationsprocesser. På BioMedical Design lærer man at aktivere denne viden sammen med andre fagligheder og derigennem skabe nye sundhedsteknologiske produkter.

18.05.2015 | Niels Skjødt

På BioMedical Design lærer deltagerne, hvordan man driver en evidensbaseret innovationsproces, fra identifikation af et reelt klinisk behov til fremstillingen af en prototype af ens produkt. Denne proces er kendetegnet ved, at tilgangen til innovationsforløbet er alternativt til den måde, man måske hører mest om. På BioMedical Design er det nemlig ikke en fiks idé, der driver værket, men derimod evidens for det behov man søger at opfylde.

For at kunne drive en sådan proces kombinerer man på BioMedical Design akademisk viden med praktisk arbejde på et konkret projekt under hele forløbet. Deltagerne får blandt andet viden om etnografiske metoder, forretningsmodeller, sundhedsøkonomi og prioriteringsværktøjer. Denne viden bliver anvendt på et projekt, deltagerne selv definerer ud fra behov, de observere på en klinisk afdeling på Aarhus Universitets Hospital.

Tværfaglighed i højsædet

BioMedical Design er inspireret af Biodesign på det hæderkronede Stanford University, hvor læger og ingeniører sammen udvikler løsninger til kliniske behov. En sådan tværfaglighed skaber udvikling og ideer, man ellers ikke ville have opnået. Derfor er uddannelsen relevant for alle, der er interesseret i at lære mere om og arbejde med innovation, uanset faglig baggrund. Diversitet er værdsat. Under forløbet arbejder deltagerne sammen i hold, der er inddelt efter baggrund, erfaring og personlighed, for at få størst mulig diversitet på holdene og dermed skabe et fundament for original innovation.

BioMedical Design er for dig, der ønsker at arbejde med innovation og være ekspert i udvikling til sundhedssektoren og MedTech-industrien.


Fakta om BioMedical Design

Antal deltagere: 8 pr årgang.
Udbydes af: INNO-X Healthcare i samarbejde med bl.a. AU og AUH
Sted: Aarhus
Varighed: elleve måneder, deltid

Læs mere på: www.innox.dk

Yderligere oplysninger
Sys Zoffmann Glud, Project manager
E-mail: sys@innox.dk
Telefon: 2459 2667

Uddannelse, Alumne, Ekstern målgruppe, Studier