Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

IOOS’ nye sekretariatsleder vil begejstre og motivere

Jan Ulrik Rasmussen (37 år) tiltrådte som sekretariatsleder ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed (IOOS) 1. august og føler sig med egne ord allerede godt hjemme på instituttet. Mød vores nye sekretariatsleder, som bl.a. mener, at humor er et væsentligt element i hverdagen.

22.08.2019 | Jan Ulrik Rasmussen

1. Hvad ser du som din vigtigste opgave som leder af sekretariatet på IOOS?

Jeg skal sætte retning for sekretariatets opgaveløsning og fokusere på faglig udvikling samt implementering af strategier og udviklingstiltag. Særligt ser jeg det som en meget vigtig ledelsesopgave at være i stand til at anerkende, motivere og begejstre medarbejdere og opmuntre til at gå nye veje for at optimere arbejdsgange og opgaveløsningen. Det er min erfaring, at gode teams og tillidsfuldt samarbejde bedst opbygges med respekt for forskellige fagligheder og sagsområder, ved høj grad af åbenhed - og gerne med humor og uhøjtidelig omgangstone i hverdagen.

2. Hvad vil du gerne være lykkedes med om et år?

Jeg har en klar ambition om, at sekretariatet skal være en velfungerende og stærk enhed med et godt arbejdsmiljø, et højt kompetenceniveau og en kultur, hvor der er tillid til – og en forventning om – at hver enkelt tager selvstændigt ansvar. Sekretariatets opgaveløsning skal således være kendetegnet ved dialog, proaktivitet, handlekraft, kvalitet og overblik.

3. Hvad skal medarbejderne ved IOOS vide om dig?

Jeg bor i Ry sammen med min hustru, Louise, og vores to piger, Julia på fem år og Isabella på tre år. Jeg er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2010 og har siden da været ansat i forskellige stillinger i Region Midtjylland, hvor jeg har arbejdet med regions- og hospitalsdrift. I ansættelserne har jeg haft omfattende fagligt ansvar for drifts- og udviklingsopgaver samt rådgivet og understøttet topledelser i forbindelse med strategiske prioriteringer og indsatser, hvilket har givet mig en skarp analytisk tilgang til og strategisk forståelse for driftsmæssige problemstillinger, udviklingspotentialer og bedst mulig ressourceanvendelse i sundhedsvæsenet. I min seneste ansættelse ved forsknings- og uddannelsescentret NIDO | danmark på Hospitalsenheden Vest havde jeg ansvar i forhold til at rådgive og understøtte forskere, forskningsledelser og hospitalsledelse samt sikre fremdrift i hospitalets strategiske udviklings- og forandringsprocesser. Det har givet mig en rigtig god indsigt i forsknings- og uddannelsesområdet.

4. Hvad glæder du dig (jobmæssigt) mest til?

IOOS og Aarhus Universitet er et meget inspirerende og motiverende miljø at komme til som leder, og jeg ser meget frem til at udfolde mine ledelsesidéer. Jeg ser rigtig mange spændende udfordringer i stillingen. Særligt glæder jeg mig til at lære mine medarbejdere i sekretariatet og kollegaer på instituttet bedre at kende og opbygge gode samarbejdsrelationer ud i organisationen. Selv om jeg endnu kun har været kort tid på instituttet, har jeg allerede fået et indtryk af et meget åbent og hjælpsomt miljø, hvor jeg føler mig godt hjemme.    

Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, IOOS, IOOS, Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende