Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Italiensk lungespecialist bliver adjungeret professor

Professor Venerino Poletti er internationalt anerkendt for sin lungemedicinske forskning. Fra den 1. december er han adjungeret professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, hvor han skal styrke den lungemedicinske forskning, uddannelse og behandling.

02.12.2020 | Lise Wendel Eriksen

Venerino Poletti er ny adjungeret professor med speciale i lungesygdomme og mini-invasive procedure. Foto: Michael Harder

Venerino Poletti har særlig videnskabelig interesse i lungesygdomme som sarkoidose og lungefibrose, og han forsker bl.a. i forskellige og mindre invasive metoder til bedre og mere skånsomt at kunne diagnosticere og behandle lungesygdomme.

Venerino Poletti har fx været med til at introducere og validere den såkaldte cryo-biopsi. Det er en mini-invasiv procedure, hvor man kan tage en biopsi fra lungen, uden at patienterne behøver en større operation. Cryo-biopsien medvirker til bedre diagnostisk af bl.a. lungefibrose, så flere patienter kan få en mere målrettet behandling. Samtidig har metoden færre bivirkninger og komplikationer sammenlignet med mere invasive indgreb, hvilket forbedre livskvaliteten for patienterne.

Som adjungeret professor skal Venerino Poletti bidrage til at styrke den lungemedicinske forskning, uddannelse og behandling på universitetet og sygehuset i Aarhus. Venerino Poletti, der har sin primære ansættelse på Ospedale G. B. Morgangni i Forli i Norditalien, har tidligere været klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin og overlæge på Afdeling for Lungesygdomme. Adjungeringen betyder, at han kan fortsætte samarbejdet med forskere, læger og studerende.

Kontakt

Adjungeret professor Venerino Poletti
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Lungesygdomme
Mobil: +45 29 13 90 61 eller +39 33 56 636 886
Mail: venerino.poletti@gmail.com

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Offentligheden/Pressen