Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jane Kraglund bliver ny universitetsdirektør på Aarhus Universitet

Jane Kraglund, 54 år, bliver ny universitetsdirektør på Aarhus Universitet. Jane Kraglund kommer fra en stilling som administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital. Hun tiltræder stillingen på Aarhus Universitet pr. 1. januar.

06.11.2014

Foto: Lars Kruse, AU Kommunikation

På bestyrelsesmødet den 5. november var der enstemmig opbakning til rektors indstilling om at tilbyde Jane Kraglund ansættelse som ny universitetsdirektør på Aarhus Universitet.

"Aarhus Universitet får med Jane Kraglund en yderst kompetent leder af administrationen og medlem af universitetsledelsen. Hun har dokumenteret markante resultater og fremstår tydelig og involverende i sin ledelsesstil," siger bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Jane Kraglund har været administrerende sygehusdirektør fra Odense Universitetshospital i godt fem år. Tidligere var hun direktør i Region Syddanmark og amtssundhedsdirektør i Sønderjyllands Amt. Fra sine tidligere job har hun solid erfaring med at lede og udvikle store komplekse organisationer.

Jane Kraglund er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, 1988.

"Jane Kraglund er et virkelig godt match til stillingen som universitetsdirektør på Aarhus Universitet - både ud fra hendes faglige kompetencer og personlige evner - og i forhold til de udfordringer, vi har med at sikre en sammenhængende og transparent administration. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med hende," siger rektor Brian Bech Nielsen.

Universitetsdirektøren indgår sammen med rektor, prorektor og dekanerne for hvert af de fire fakulteter i universitetsledelsen, der udgør den daglige ledelse af Aarhus Universitet. Jane Kraglund skal som ny universitetsdirektør stå i spidsen for administrationen på universitetet.  

"Jeg glæder mig meget til jobbet og til at komme tilbage til Aarhus Universitet, hvor jeg blev kandidat i 1988. Universitetet er en helt speciel og kompleks organisation, som spiller en meget vigtig rolle i samfundet. Det stiller store krav til både medarbejdere og ledelse. Jeg glæder mig til at blive en del af universitetsledelsen og til samarbejdet med medarbejderne," siger Jane Kraglund.

Kort om Jane Kraglund:

  • Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, 1988
  • Jane Kraglund kommer fra en stilling som administrerende direktør på Odense Universitetshospital (OUH). Hun kom til OUH med en årelang baggrund fra Region Syddanmark og Sønderjyllands Amt som henholdsvis sundhedsdirektør og amtssundhedsdirektør.
  • Jane Kraglund kender universitetsverdenen indefra og har haft forskning som et fokusområde gennem en del år. Hun sidder i SDU’s repræsentantskab og er aktiv i i OUH’s forskningsråd og strategiudvalget mellem SDU og OUH. I Region Syddanmark var hun formand for Region Syddanmarks Forskningsråd.
  • Jane Kraglund er gift og har tre børn.
Politik og strategi, Alle AU-enheder, Alle grupper, Aarhus Universitet, Politik og strategi, Ekstern målgruppe