Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jens Cosedis Nielsen er årets vejleder på Health

De ph.d.-studerende ved Health har kåret professor Jens Cosedis Nielsen fra Institut for Klinisk Medicin til årets bedste vejleder.

25.01.2016 | Malene Løvig Nielsen

Jens Cosedis Nielsen har været hovedvejleder for ph.d.-studerende siden 2008 og har indtil videre sendt syv ph.d.’ere ud i verden.

Jens Cosedis Nielsen har været hovedvejleder for ph.d.-studerende siden 2008 og har indtil videre sendt syv ph.d.’ere ud i verden.

Til trods for et travlt arbejdsskema forbliver tiden til at forklare og diskutere vores forskningsprojekter en topprioritet, og han afsætter altid den nødvendige tid til at mødes, når et problem opstår i ph.d.-projektet. (...) Jens Cosedis Nielsen er dybt engageret i vores uddannelse og videnskabelige træning. Han foreslår aktivt nye kurser, vi kan deltage i. Han opfordrer os til at deltage i nationale og internationale kongresser inden for vores felt. (...) Han støtter os i at fortsætte vores videnskabelige arbejde efter vores PhD og spiller en aktiv rolle i planlægningen af fremtidige opgaver.

Sådan lyder det fra Jens Cosedis Nielsens nuværende og tidligere ph.d.-studerende, der har indstillet ham til JCD-prisen som årets vejleder på Health. En pris, som overrækkes i anledningen af den årlige PhD Day på Health. Prisen er opkaldt efter tidligere leder af Institut for Klinisk Medicin, professor, dr.med. Jens Christian Djurhuus og er indstiftet for at anerkende fremragende ph.d.-vejledere på fakultetet. Og i år går prisen altså til Jens Cosedis Nielsen.

”Det er en stor ære at få denne pris. I min stilling er en af de største glæder at opleve, hvordan unge læger vokser fra at have et ønske om at lave forskning til selvstændigt at kunne udtænke, gennemføre og publicere videnskabelige projekter i løbet af et 3-5 årigt forløb under en PhD,” siger Jens Cosedis Nielsen.

Jens Cosedis Nielsen har været hovedvejleder for ph.d.-studerende siden 2008 og har indtil videre sendt syv ph.d.’ere ud i verden. Han har været vejleder for fem forskningsårsstuderende, og er lige nu er vejleder for fem ph.d.-studerende og en forskningsårsstuderende.

Dedikerer tid og energi til vejledningen

For Jens Cosedis Nielsen er det vigtigt, at de ph.d.-studerende altid kan komme til ham med problemstillinger undervejs i forløbet.

”Som vejleder gør jeg meget ud af at dedikere tilstrækkelig tid og energi til at vejlede alle mine ph.d.-studerende. Min dør står altid åben, og er jeg ikke på afdelingen, kan de altid gå til andre i forskningsgruppen med mindre problemstillinger. Det er også med til at gøre, at de under forløbet føler sig som en del af forskningsgruppen,” forklarer han.

Tre gange hvert semester arrangerer Jens Cosedis Nielsen sammen med de ph.d.-studerende et morgenmøde, hvor afdelingens ph.d.-studerende, post-docs og klinikere mødes.

”På morgenmøderne snakker vi om formelle og uformelle emner. Desuden mødes vi årligt i gruppen til et aftenarrangement med fagligt program og spisning. Sådanne arrangementer er med til at fremme vidensdeling og samarbejde imellem de ph.d.-studerende,” siger Jens Cosedis Nielsen.

JCD-prisen er uddelt siden 2012. Prisen uddeles af Ph.d.-foreningen i tæt samarbejde med Forsker­uddannelsen på Health. Med hæderen følger 25.000 kr.

Yderligere oplysninger

Professor Jens Cosedis Nielsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for hjertesygdomme
jens.cosedis.nielsen@clin.au.dk
Fastnet: 7845 2039

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende