Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jule-nyhedsbrev 69 december 2016

Kære alle Hermed sidste nyt:

15.12.2016 | Thomas G. Jensen

Instituttets økonomi

Vi har nu fået godkendt budgettet for 2017 på en sådan måde, at det hænger sammen. Der er blandt andet taget hensyn til en stor fondsbevilling med henblik på at dække udgifter i forbindelse med byggeriet. 

 

Byggeriet

Som jeg har fortalt på de afholdte husmøder er byggeprojektet med opførelse af Skou-bygningen blevet forsinket af forskellige årsager (bl.a. dårligt vejr). Opdateret tidsplan:

Vi kan starte med at bruge Skou-bygningen: Oktober 2017

Renovering af forskningsfløjen i Anatomi-komplekset: Februar 2018 – April 2019

Renovering af Bartholin-Bygningen: Februar 2018 – November 2019

 

Status for indflytning i Skou-Bygningen

Vi har nu holdt alle møderne for hvor enkelt fløj i Skou-bygningen, og det ser heldigvis ud til at være muligt at få plads til alle fra både Bartholin og fra Anatomi. Find planerne her.

Bemærk venligst at planerne stadigt er foreløbige – der vil sandsynligvis ske ændringer (bl.a. som følge af afgang og nyansættelser) inden indflytningen, der skal ske i perioden oktober 2017 – februar 2018. Og det er også stadig muligt at indmelde ønsker om ændrede placeringer.

 

Plads til TNU

Vi er fra Institut for Klinisk Medicin blevet spurgt, om vi i en ca. 3-årig periode (fra 2018) kan huse forsøgsdyr og tilknyttede aktiviteter fra TNU i Risskov, inden de kan få plads i Skejby. Det ser pt. ud til at der kan findes plads til dyrene i Skou-bygningen, og der er forhandlinger om hvad dette kan betyde økonomisk.

 

Mulig fortætning

Dekanen har bedt instituttet om at undersøge, om vi har brug for al den planlagte plads – efter at alle byggeprojekterne er overstået (dvs. fra 2020 og frem). Og hvilke konsekvenser det ville have hvis vi evt. skulle indskrænke. Årsagen til at emnet er taget op er, at fakultetet og instituttet har udsigt til en stor huslejestigning. Helt aktuelt er der nedsat et udvalg på fakultetet, som skal undersøge mulighederne, bestående af: Inger Rønde, Tine Jørgensen og Kenneth Brodersen fra Økonomi, Conor Leerhøy fra Bygningsservice, Steen Harrit Jakobsen fra Administrationscenteret og Morten Pless og undertegnede fra Biomedicin.

 

Ansøgninger

Husk at alle ansøgninger over 100.000 kr skal registreres i ReAp – og at ansøgninger over 1 mio skal forbi undertegnede senest 1 uge før deadline.

 

Ny kontaktperson i Forskeruddannelsen for PhD studerende fra Biomedicin 

Henriette Louise Lausten er ansat i Forskeruddannelsen til at administrere studieforløbet for ph.d.-studerende fra Biomedicin. Henriette kan hjælpe med at besvare administrative spørgsmål, eksempelvis vedrørende regler, dispensationer og indlevering af afhandling. Hun kan kontaktes per mail hlml@au.dk eller graduateschoolhealth@au.dk eller tlf.  8715 2574. Man er også velkomne til at komme forbi på Katrinebjergvej 89F, bygn. 5132, 8200 Aarhus N – så giver hun kaffe.

 

Overvej lige om I kan bruge nogle af jeres fondspenge

Som også rektor gjorde opmærksom på sidst han var på instituttet er der ofte problemer med at få brugt fondspengene som budgetteret. Det giver problemer for hele universitetet og også for instituttet. På instituttet er vi nogle mio bagefter det som er budgetteret, og det giver især problemer med manglende overhead, der først udløses, når der reelt sker et forbrug af fondspengene. Det er fuld ud forståeligt og fornuftigt, at der udvises rettidig omhu i forskningsgrupperne, men fondspengene er nu engang til for at blive brugt – til det som pengene er søgt til. Vi har fra økonomi fået en oversigt over hvilke konti det er, hvor forbruget ikke følger det budgetterede, og det er ganske omfattende – bevillinger til de fleste forskningsgrupper på Biomedicin. I mange tilfælde er der gode grunde til at forbruget er langsommere end budgetteret, men mit ønske her i slutningen af året er altså, helt svarende til rektors udmelding: Overvej lige om der er nogle fondspenge som I kan bruge til fornuftige formål – det vil være godt både for instituttet og for AU.

 

Anders Jahres-priser

Forslag ønskes til til Anders Jahres-priserne, der uddeles af Oslos Universitet: Dels hovedprisen, der er på 2 millioner norske kroner, og dels den medicinske pris for yngre forskere (under 40 år pr. 15. juni 2017), hvor prisen er på 500.000 norske kroner. Priserne gives for: ”Outstanding quality in basic and clinical medicine in the Nordic countries.” Hvis I har forslag skal de sendes til undertegnede senest den 28. december 2016. 

 

Nyt fra NovoNordisk Fonden 

Challenge programmet har deadline 15. februar. Der er to temaer: Big Data i biomedicin og Design og engineering af biologiske molekyler og systemer. 

 

Nyt fra Lundbeck Fonden

Fonden har tematiske opslag med ansøgningsdeadline 1. marts: Øget forståelse af sygdomsudvikling/-mekanismer og forbedrede muligheder for forebyggelse med titlen Inflammation og udvikling af sygdomme i det centrale og perifere nervesystem.

 

Næste møde i instituttets SU holdes den 19. december

Dagsorden kan ses på medarbejdersiden og indeholder bl.a. ansættelsesprocedurer og alkoholpolitik.

 

Næste møde i institutforum holdes den 21. december

Dagsorden bl.a. ansættelsesprocedurer og hvordan processen bedst kan forløbe mht. formulering af ny strategi for instituttet.

 

Møde i Akademisk Råd den 1. december

Referat er på vej

Sidste møde i FSU blev holdt den 2. december

Referat er på vej. Vi drøftede bl.a. hvordan personalepolitikken for hele universitetet efterleves lokalt.

 

Alle ønskes en glædelig jul og et godt nytår

 

Thomas G. Jensen

Administrativt, Institut for Biomedicin, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende