Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyt evalueringsværktøj til undervisere på Health

Fra januar 2016 kan det nye undervisnings- og evalueringssystem Mentimeter tages i brug. CESU har sammen med SKT købt licens til det fulde program, som gør det muligt for undervisere at stille de studerende spørgsmål til undervisningen både før, under og efter hver forelæsning. Systemet har været afprøvet på Health, og her har det bidraget til aktiverende og inddragende undervisning.

18.12.2015 | Malene Løvig Nielsen

Resultaterne i AU VOTE bliver præsenteret ved hjælp af overskuelig grafik.

Resultaterne i AU VOTE bliver præsenteret ved hjælp af overskuelig grafik.

Hos Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU) har man op mod jul arbejdet på, at et nyt undervisnings- og evalueringsværktøj til undervisere kan tages i brug fra januar måned. Gennem Student Respond systemet Mentimeter har CESU udviklet en ny platform til evaluering af undervisningen. Programmet hedder AU VOTE og er et online værktøj, som alle undervisere på Health bliver tilbudt i det nye år. Gennem AU VOTE kan underviseren stille de studerende spørgsmål før, under og efter hver forelæsning. De studerende besvarer spørgsmålene på enten deres computer, tablet eller smartphone. Besvarelserne er anonyme.

Mads Ronald Dahl forsker i digitale læringssystemer ved CESU og har stået for implementeringen af systemet, som er støttet med strategiske midler fra AU. Han forklarer, at programmet giver underviseren mulighed for at få en umiddelbar vurdering af undervisningsforløbet, så det kan justeres undervejs, fremfor når forløbet er afsluttet.

”Samtidig kan værktøjet også bruges til at skabe aktiverende undervisning. De studerende kan med deres telefon eller tablet svare på spørgsmål undervejs i undervisningen, sådan at underviseren kan sikre, at forelæsningen udvikler sig efter de studerendes behov,” siger Mads Ronald Dahl.

Den gratis version af Mentimeter har været brugt og anbefalet til undervisere på Health gennem de sidste par år på Educational IT modulet af adjunktpædagogikum samt til undervisere med et ønske om at involvere studerende mere til fx forelæsninger.

CESU og SKT finansierer det nye værktøj

CESU har sammen med SKT købt licensen til Mentimeter. I første omgang var det tiltænkt en lokal løsning på SKT, men det har vist sig, at licensen kan dække hele fakultetet. I det nye år bliver systemet tilgængeligt for alle ansatte på fakultetet, og Mads Ronald Dahl ser frem til, at AU VOTE bliver taget i brug.

”Jeg har store forventninger til denne investering og ser det som helt i tråd med Educational IT strategien for AU. Det giver nye muligheder for at skabe aktiverende undervisning,” siger han.

Rasmus Thøger Christensen, der er international studievejleder på Health, har gennem CESU fået adgang til det nye system og brugt det i undervisningen af studerende på Health. Han fortæller, at han vil bruge systemet igen.

”AU VOTE er et yderst lettilgængeligt og brugervenligt system, som jeg kan anbefale til andre undervisere. Jeg vil selv fremadrettet bruge systemet til at kvalitetssikre og evaluere mine oplæg, og til at undersøge de studerendes viden om det emne, jeg holder oplæg om - både før og efter præsentationen,” lyder det fra Rasmus Thøger Christensen.

Mads Ronald Dahl har lavet en lille guide til, hvordan ansatte på Health får adgang til AU VOTE ligesom man også kan læse om systemet på CESU’s hjemmeside.


Om AU VOTE

  • CESU og SKT har købt licens til Student Respond systemet Mentimeter. Licensen gælder for hele 2016.
  • Gennem Mentimeter har CESU udviklet en ny platform til evaluering af undervisningen. Det nye system kaldes AU VOTE.
  • AU VOTE gør det muligt for undervisere at stille de studerende spørgsmål før, under og efter forelæsningerne.
  • AU VOTE bliver tilbudt til alle ansatte på Health fra januar 2016.

Yderligere oplysninger

Mads Ronald Dahl
Aarhus Universitet, Center for Sundhedsvidenskabelige uddannelser (CESU)
Direkte telefon: 8620 5223
MD@cesu.au.dk

Opdateret 12. januar 2016.

Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, SKT, Health, Videnskabelig medarbejder