Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kan en digital platform hjælpe kræftpatienter og pårørende?

Et nyt forskningsprojekt fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger, om Region Midts digitale tilbud ’Livet med og efter kræft’ virker efter hensigten. Platformen skal understøtte kræftpatienters rehabilitering, og Kræftens Bekæmpelse har bevilget 1,9 mio. kr. til projektet.

03.12.2020 | Lise Wendel Eriksen

Med Knæk Cancer-bevillingen skal Mette Terp-Høybye og en kommende ph.d.-studerende undersøge patienter og pårørendes brug af den digitale platform 'Livet med og efter kræft'. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Lektor og ph.d. Mette Terp Høybye står i spidsen for projektet, der skal evaluere den digitale platform ’Livet med og efter kræft’. Ifølge forskeren sætter en kræftdiagnose livet på den anden ende både for patienten og resten af familien. ’Livet med og efter kræft’-platform er netop sat i verden for at støtte patienter og pårørende i hverdagen, så de lærer at håndtere de fysiske, mentale og sociale udfordringer, der opstår under og efter en kræftsygdom.

I forskningsprojektet undersøger Mette Terp Høybye og hendes forskerteam, hvordan patienter og pårørende bruger og oplever platformen, hvordan det digitale tilbud kan udvikles, så det i højere grad skaber sammenhæng mellem hospital og kommune. Målet er også at skabe mere viden om e-læringsværktøjer i rehabiliteringsforløb.

Kræftens Bekæmpelse støtter projektet med 1,9 mio. kr. fra årets Knæk Cancer-kampagne. Forskningsprojektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune og Randers Kommune, og bevillingen finansierer et nyt ph.d.-projekt med opstart medio 2021.

Kontakt

Lektor, ph.d. Mette Terp Høybye
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Hospitalsenhed Midt, Regionshospitalet Silkeborg
Mobil: 61 10 60 66
Mail: hoybye@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Offentligheden/Pressen