Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kan et armbånd forbedre svært hørenedsattes musikopfattelse?

Professor Peter Vuust og lektor Bjørn Petersen fra Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet skal undersøge, om et særligt armbånd kan forbedre opfattelsen af rytme og groove hos Cochlear Implant-brugere. Forskningsprojektet er støttet med 3.740.000 kr. af William Demant Fonden.

01.06.2021 | Eva Kristina Hindby Koszyczarek

Et nyt forskningsprojekt skal forbedre svært hørenedsattes musikopfattelse. Foto: Stephen Freiheit

Et nyt forskningsprojekt skal forbedre svært hørenedsattes musikopfattelse. Foto: Stephen Freiheit

Opfattelse af musik og rytme er vanskeligt for mennesker, der har fået indopereret det avancerede høreapparat, Cochlear Implant (CI). Et nyt forskningsprojekt kaldet ”Feeling the Beat” på Aarhus Universitet skal undersøge, om et særligt armbånd ved hjælp af vibrationer kan supplere CI-brugernes lydopfattelse og dermed forbedre deres opfattelse af musik. Det er Center for Music in the Brain under Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium og Oticon Medical, der står for projektet.

Armbåndet anvender såkaldt elektro-haptisk stimulering, og hvis det virker efter hensigten, vil det have en positiv effekt på implantat-brugernes livskvalitet, sociale liv og sprogfærdigheder.

Forskningen foregår i samarbejde med Southampton University, der har udviklet det særlige armbånd. Forskningsprojektet er støttet med 3.740.000 kr. af William Demant Fonden.

Kontakt

Professor Peter Vuust

Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Music in the Brain og
Det Jyske Musikkonservatorium

Mobil: 2711 9471

Mail: pv@musikkons.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Musicinthebrain