Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kapsejladsen: Er din vej til arbejde påvirket?

Den årlige Kapsejlads afholdes i Universitetsparken den 3. maj. Det giver trængsel i parken, og betyder at tilkørsels- og parkeringsforhold ændres flere steder på campus.

30.04.2019 | Sara Laigaard Miltersen

Når den årlige kapsejlads løber af stablen vil der som sædvanligt være en række afspærringer i området. Derfor kan din vej til arbejde muligvis blive besværliggjort, og det kan betyde, at du skal parkere et andet sted end du plejer. Der er allerede opsat skilte ved alle de berørte områder.

Afspærringer

Bartholins Allé fra bygning 1333 og i sydlig retning afspærres allerede d. 2. maj kl. 18 frem til d. 4. maj kl. 8. I samme tidsrum vil Wilhelm Meyers Allé spærres af i krydset ved Bartholins Allé. Derudover vil parkeringspladsen i den østligste ende af Wilhelm Meyers Allé afspærres for personbiler, da den skal bruges til aflæsnings- og vendeplads for taxa. Alle afspærringerne i Universitetsparken kan ses på kortet.

Parkering

Langt de fleste parkeringspladser ved Healths bygninger er tilgængelige som normalt. Det er dog vigtigt at man kun kører til og fra pladserne, og altså færdes omkring parken så lidt som muligt.  Ligeledes må parkering kun foregå i afmærkede båse.

Parkeringsområderne ved bygning 1160, 1163 og 1180 vil være afspærret på dagen og kan derfor ikke benyttes. Det samme gælder de første af de offentlige parkeringspladser på vejen foran Bartholin-bygning 1230, hvor der vil være taxa-holdeplads.

Aflåste bygninger

Alle bygningerne i Universitetsparken vil være aflåst hele dagen, og der vil stå vagter ved hovedindgangene og sikre, at kun folk med adgangskort kommer ind - så husk dit medarbejderkort. Alle andre indgange end hovedindgangene vil ikke kunne benyttes på dagen.

Om kapsejladsen

Kapsejladsen har eksisteret siden 1991. Det er et studenterdrevet arrangement, hvor AU’s studenterforeninger sejler stafet mod hinanden på søen i Universitetsparken. Det foregår hvert år i slutningen af april eller starten af maj med op til 30.000 tilskuere. Kapsejladsen kan sammenlignes med en endags-festival med bl.a. madboder, ølsalg og DJ’s. Konferenciers ved årets Kapsejlads er Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Arrangement, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Videnskabelig medarbejder