Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Karriereudvikling – nu også til yngre forskere

Tidsbegrænsede ansættelser, mangel på egne forskningsprojekter og den evige status som mellemste forfatter har hidtil været virkeligheden for mange unge forskere. Med et nyt, struktureret program kan de yngre forskere på Health se frem til at få karrieren på skinner allerede fra første dag på jobbet.

27.10.2017 | Ulla Krag Jespersen

Programmet for junior researchers er opbygget af flere elementer med bl.a. kursusforløb og mentorordning.

De ca. 150 akademiske løsarbejdere på Health går lysere tider i møde. Fremover har adjunkter, post.docs og nyansatte på tenure track krav på en række udviklingsaktiviteter, der skal sikre dem et karrierespor, der rækker længere frem end til næste uges opgaver.

For nylig præsenterede ledelsen på Aarhus Universitet et nyt, omfattende karriereudviklingsprogram for yngre forskere, og forleden supplerede fakultetsledelsen på Health med tre indsatsområder, som skal styrke de unge sundhedsforskeres karriere.

Først og fremmest skal den unge forsker allerede i forbindelse med sin ansættelse sikres en forventningsafstemning med sin nærmeste leder. Her skal der udarbejdes en individuel karriereudviklingsplan; en såkaldt IDP (Individual Development Plan).

Dertil er der obligatorisk deltagelse i en karriere-workshop for nyansatte junior researchers, og endelig skal den unge forsker hvert år inviteres til en medarbejderudviklingssamtale (MUS), hvor der ud over de traditionelle MUS-temaer skal følges op på karriereudviklingsplanen.

Initiativet, som er et af Healths såkaldte must-win-battles for 2017, har ikke bare til formål at skabe bedre vilkår og tydeligere karriereveje for de yngre forskere. Forventningen er også, at fakultetet kan tiltrække og fastholde flere dygtige, videnskabelige medarbejdere ved at tilbyde attraktive udviklingsmuligheder.

Læs også Ny karriereplatform for yngre forskere er i luften

Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Talentudvikling, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder