Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kendt kræftforsker engageret til PhD Day 2017

PhD Day 2017 på Health er i støbeskeen, og hovedtaleren er nu på plads: Det bliver den iransk-amerikanske kræftforsker, biolog og fellow ved det prestigefyldte National Academy of Sciences i USA, Mina Bissell. Hun kommer 27. januar 2017.

02.05.2016 | Kirsten Olesen

Flere end 400 havde sendt abstracts ind til sidste års PhD Day. Foto: Lars Kruse, AU

Det endelige tema for næste års PhD Day på Health er endnu ikke formuleret færdigt, men arrangementets Organising Committee har nu sikret sig hovednavnet. 

Det bliver den internationalt anerkendte kræftforsker og biolog Mina Bissell, der går på talerstolen som årets keynote speaker 27. januar 2017. Hun er bl.a. kendt for at have vist, hvordan kræftceller interagerer med omgivelserne på celleniveau, og hun tæller blandt mange prestigefyldte punkter på sit cv ”fellow, National Academy of Sciences”.

”Vi er stolte af at kunne præsentere en så fremtrædende gæst på PhD Day og håber, at hendes forelæsning vil give dagen en ekstra dimension og inspirere både ph.d.-studerende, vejledere og internationale gæster”, siger formanden for Organising Committee, professor Bent Deleuran fra Institut for Biomedicin.

Stor og god respons efter sidste år

Ved sidste års arrangement vendte britiske Rupert Sheldrake den videnskabelige vanetænkning på hovedet som keynote speaker under temaet ”Set Science Free”, og hele 408 (heraf 40 forskningsårsstuderende) havde indsendt abstracts.

“Siden har vi fået mange tilbagemeldinger på de evalueringsskemaer, vi sendte ud. Ud af de 408 har 322 svaret, og vi er glade for de mange svar og forslag, der kan hjælpe os med at gøre dagen endnu bedre”, siger Bent Deleuran.

Han konkluderer, at PhD Day 2016 blev en stor succes og glæder sig til det kommende arrangement:

”Vi anser PhD Day for at være en fremragende mulighed for de ph.d.-studerende til at netværke med deres med-studerende fra andre institutter og forskningsområder. Derudover er dagen en chance for at præsentere sin nyeste forskning enten ved en mundtlig præsentation eller som led i de mange poster-sessions i Healths bygninger”, siger han. 

Dagen krones med en stor fest med pris-uddelinger. Sidste år deltog 280 i festen.


Fakta om PhD Day:

  • Organising Committee er sat sammen af VIP’er fra forskellige institutter på Health samt deltagere fra PhD Association og Ph.d.-skolen på Health.
  • Den årlige PhD Day giver alle ph.d.-studerende på Health mulighed for at præsentere deres arbejde og netværke – også med internationale gæster.     
  • Deltagelse i PhD Day giver 1 ECTS point.
  • Prisen for året vejleder, the JCD Prize, og forskningslegatet The Fogh-Nielsen Legacy bliver uddelt på PhD Day.  
  • Se billeder fra sidste års PhD Day

 

 

 

Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Folkesundhed