Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Klavs Madsen konstitueret som institutleder på Folkesundhed

Heller ikke anden ansøgningsrunde på Institut for Folkesundhed resulterede i en ny institutleder. Nu konstitueres en daglig ledelse fra 1. september - foreløbig for et år.

16.08.2016 | Kirsten Olesen

Klavs Madsen – konstitueret institutleder på Institut for Folkesundhed pr. 1. september.

Lektor Klavs Madsen, Sektion for Idræt under Institut for Folkesundhed, er pr. 1. september konstitueret som ny institutleder på Institut for Folkesundhed. Samtidig bliver lektor Niels Trolle Andersen, Sektion for Biostatistik samme sted, konstitueret som vice-institutleder.

Det er med andre ord endnu ikke lykkedes at finde en ny institutleder til Institut for Folkesundhed, efter at Søren Kjærgaard fratrådte 1. juni.

To runder – ingen ansat

Stillingen som institutleder har været slået op i to omgange, senest med ansøgningsfrist i juli, men uden held:

”Det er rigtig ærgerligt, at det heller ikke i anden runde lykkedes ansættelsesudvalget at få ansat en institutleder. Omvendt er det meget vigtigt, at vi får ansat den helt rette person til jobbet, og jeg er glad for, at et enigt udvalg står bag beslutningen”, siger dekan Allan Flyvbjerg.

Behov for stabilitet, men også fremdrift   

Han oplyser, at arbejdet med at finde en permanent institutleder indtil videre er sat i bero, og at en ny ansøgningsrunde først kommer på tale i 2017:

”Lige nu lægger jeg mest vægt på, at den konstituerede ledelse skaber stabilitet, engagement og fremdrift i hverdagen, men det er også vigtigt at et samlet institut kommer videre med det strategiske arbejde”, siger han.

Klavs Madsen og Niels Trolle Andersen har sammen været konstituerede som institutledere siden juni 2016.

Klavs Madsen var endvidere institutleder for det daværende Institut for Idræt, inden det blev lagt sammen med Institut for Folkesundhed i 2011.

Administrativt, Alle grupper, Institut for Folkesundhed, Health