Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kom godt fra start med karrieren

Er du ung forsker og søger afklaring på mulige karriereveje, så er der god inspiration at hente i AU’s Junior Researcher Development Programme. Informationsmøder i oktober og december.

15.10.2019 | Henriette Stevnhøj

Foto fra Medical Innovation Day/Lars Kruse

Hvor går du hen, hvis du som ung forsker ikke har udsigt til et fast job på universitetet? Et godt sted at starte er et informationsmøde om universitetets Junior Researcher Development Programme, som hjælper med karriereplanlægning. Arkivfoto: Lars Kruse/AU.

Som ung forsker er det relevant at spørge sig selv, hvad man kan med sin mangeårige uddannelse og erhvervede kompetencer. Et godt sted at bliver afklaret er via Junior Researcher Development Programme (JRDP), som er tilrettelagt for yngre forskere ansat i tidsbegrænsede stillinger som fx postdoc eller adjunkt.

”Målet er at gøre fremtiden mindre usikker ved at skitsere tænkelige karriereveje og støtte udviklingen af de kompetencer, som er nødvendige for realisere næste trin på karrierestigen”, fortæller Lise Wogensen Bach, der er prodekan for talentudvikling ved Health.

Det er et samlet AU, der står bag JRDP, og initiativet er skabt i forlængelse af, at en karriere som fastansat forsker på universitet ikke længere er en selvfølge, mener Lise Wogensen Bach.

”Yngre forskere er privilegerede med lange uddannelser og mange kompetencer, og de er eftertragtede på det globale arbejdsmarked. Som universitet har vi fokus på karriereudvikling, og det primære ansvar ligger på forskningslederen. Det understøtter JRDP ved at hjælpe med at afklare kompetenceprofiler og afdække jobmarkedet for akademikere med forskningskompetencer”, siger Lise Wogensen Bach.

Møder med forventningsafstemning

Den 31. oktober og 3. december afholdes informationsmøder om JRDP, hvor der – ud over oplæg om tilbuddene i regi af JRDP – også vil være oplæg ved lektor Søren Smedegaard fra Center for Undervisningsudvikling og digitale medier på CUDIM, og ved lektor og souschef Nikolaj Zinner fra AIAS.

Oplæggene vil adressere emner som forventningsafstemning, trivsel og karriereudvikling i praksis, når hverdagen trænger sig på. Lise Wogensen Bach opfordrer stærkt til at gå med på et af møderne, hvis man er postdoc eller adjunkt eller selv er forskningsleder for en ung forsker.

”På møderne vil vi præsentere, hvad JRDP kan tilbyde, men også lytte til, hvad der efterspørges. Vi ønsker at tilrettelægge tilbuddene, så de passer til vores yngre forskere og deres behov”, siger Lise Wogensen Bach.

Informationsmøderne finder sted:

  • Den 31. oktober 2019 kl. 8.30-10.00 på Institut for Folkesundhed (lok. 118, frokoststuen). Vi serverer morgenkaffe, te og rundstykker.
  • Den 3. december 2019 kl. 11.30-13.00 på AUH Skejby (G206-124 ved kantinen). Medbring frokost.


Der er plads til ca. 30 personer på hvert informationsmøde, og pladser tildeles efter først-til-mølle.

Tilmelding på mail til tanja.hansen@au.dk inden – henholdsvis – den 28. oktober 2019 og den 28. november 2019.

Se JRDPs hjemmeside: https://talent.au.dk/junior-researcher-development-programme/

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder