Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kom og diskuter forskning på kryds og tværs

Går det som håbet, samles 300 forskere i slutningen af november til en faglig festdag. Det traditionsrige Annual Research Meeting afvikles fysisk, og det har vi brug for, siger institutleder Jørgen Frøkiær. Menneskeligt såvel som fagligt.

04.06.2021 | Nanna Jespersgård

Vi har næsten glemt, hvordan det er at være mange mennesker fysisk sammen - som her ved et tidligere Annual Research Meeting - men det kommer til at ske igen til november. Med mindre, selvfølgelig, at pandemien får endnu et tag i Danmark. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

Forskerne på Institut for Klinisk Medicin kan med fordel blokere kalenderen tirsdag d. 23. november fra klokken 15.30 og frem.

For hvis ellers pandemien arter sig, inviterer instituttet til Annual Research Meeting i det store Auditorium A på Aarhus Universitetshospital, hvor institutleder Jørgen Frøkiær tror og håber på massiv opbakning:

”Det bliver første gang i mere end halvandet år, at vi kan mødes alle sammen efter corona-nedlukningen, så det bliver en festdag. Mit gæt er, at der bliver rift om de cirka 300 pladser,” siger han.

Jørgen Frøkiær fremhæver, at instituttets ansatte på det menneskelige plan har brug for at være fysisk sammen efter en ørkenvandring af virtuelle møder og arrangementer. Men argumenterne for at mødes fysisk er i høj grad også faglige.

Nødvendigt at motionere nysgerrigheden

”Hvis vi skal nå Institut for Klinisk Medicins mål om flere af de ambitiøse, fagligt tværgående forskningssamarbejder og -bevillinger, skal vi ikke ’bare’ vide, hvad de nærmeste kolleger er optaget af. Interdisciplinære samarbejder spirer ofte frem, fordi man hører noget, man ikke selv har opsøgt – når man lytter med en åben tilgang og smalltalker uden helt at vide, hvor det præcis skal føre hen. Det åbner sindet for nye muligheder,” siger Jørgen Frøkiær.

Det er professor Søren Dinesen Østergaard enig i. Han sidder i arrangementskomiteen og var blandt initiativtagerne til det første Annual Research Meeting i 2017. Her var ingredienserne 322 nysgerrige forskere, 175 posterpræsentationer, 20 flashtalks, en håndfuld oplæg fra indbudte seniorforskere og masser af ikke-programsat snak efter auditoriedelen.

”Den uformelle del, hvor man mødes og udveksler erfaringer og idéer over postere og pindemadder i den tilstødende foyer og personalekantine, har stor betydning for, hvad man – eller i hvert fald jeg selv – har taget med fra møderne,” siger Søren Dinesen Østergaard.

Kun for IKM’ere

”Vi er formentlig mange, der har deltaget i virtuelle konferencer det seneste år og tænkt, at arrangørerne har været på en svær opgave. Man kan godt blive beriget af en online-konference, men der mangler noget, når man ikke kan se hinanden i øjnene og tale uformelt, så det har vi i høj grad brug for,” siger han.

Årets inviterede talere er Jens Meldgaard Bruun, Maiken Stilling, Lars Wiuff Andersen og Lars Østergaard, se også instituttets interne kalender for program.

Arrangementet er henvendt til forskere med tilknytning til Institut for Klinisk Medicin og kræver tilmelding. Det sidste kommer der nærmere besked om fra arrangementskomiteen, som ud over Søren Dinesen Østergard tæller IKM-medarbejderne Lene N. Nejsum, Michael Pedersen, Asger Andersen og Anna Haurdahl.

Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Samarbejde, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende