Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Konference: Hvordan får vi flere kvindelige forskere på AU?

Udvalget for Forskning og Eksternt Samarbejde (UFFE) inviterer ledere, medarbejdere og studerende til en én-dags konference 8. marts for at diskutere, hvordan vi forbedrer kønsbalancen blandt forskere på AU.

15.02.2019 | Simon Byrial Fischel

AU skal blive bedre både til at fastholde talentfulde kvindelige forskere og rekruttere flere kvinder inden for de områder, hvor der er en skæv balance mellem kønnene. Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation

Hvordan sikrer vi, at flere talentfulde kvindelige forskere på AU vælger en forskerkarriere? Og hvordan tiltrækker vi de bedste kvindelige forskere til AU? Det er omdrejningspunktet for en konference 8. marts 2019 for ledere på alle niveauer, videnskabelige medarbejdere, HR, rådgivere og studerende på AU.

Konferencen har fokus på at identificere strukturelle og kulturelle barrierer, som holder talentfulde kvinder fra at vælge en forskerkarriere, og på at afdække, om der er ubevidste 'gender bias' på spil i forhold til rekrutteringen af nye forskere.

Spørgsmålet om kønsbalance har ledelsens bevågenhed, og derfor opfordres både ledere, medarbejdere og studerende, til at deltage i konferencen.

”Det er enormt vigtigt, at vi sammen går seriøst til arbejdet med ligestilling og skaber stor opbakning til konferencen fra både ansatte og studerende. Løsningen kommer ikke fra ledelsen alene, så vi har brug for, at så mange som muligt deltager på dagen og bliver hørt,” siger prodekan for talentudvikling Lise Wogensen Bach.

Konferencen 8. marts udspringer af universitetsledelsens handleplan for flere kvinder i forskning. Handleplanen blev vedtaget i 2016 og løber til 2020, hvor en ny handleplan skal sættes i værk.

Programmet for konferencen indeholder inspirerende foredrag i plenum om formiddagen, hvorefter hver fakultetet holder egne sessions. Dagen rundes af med en fælles opsamling efterfulgt af fredagsbar med livemusik fra Velvet Volume.

Tilmelding

Læs mere om konferencen, se programmet og tilmeld dig på siden her.

Administration (Faglighed), Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Arrangement, Forskningsårsstuderende, Forskning, Institut for Biomedicin, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed