Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Konference om væredygtighed: En menneskelig vinkel på FN’s verdensmål

De fleste har hørt om bæredygtighed. Men hvad med væredygtighed? Væredygtighedskonferencen d. 19. februar vil gøre dig klogere på dette begreb og give dig en mere filosofisk og psykologisk vinkel på de globale udfordringer, vi står over for. 100 AU-studerende har mulighed for deltage gratis på konferencen.

24.10.2019 | Ida Hammerich Nielson

Den 19. februar 2020 kan du opleve en anderledes konference, der tager livtag med de helt grundlæggende menneskelige årsager, som ligger til grund for klodens mange kriser. Bag konferencen står Center for Væredygtighed, en uafhængig tænke- og handletank i Aarhus, der arbejder med begrebet væredygtighed.

Center for Væredygtighed definerer væredygtighed som et vigtigt supplement til FN’s Verdensmål - som den ”indre omstilling”, der er nødvendig, når vi skal løse vores fælles udfordringer. Væredygtighed lader sig inspirere af blandt andet filosofien og psykologien.

En vigtig dagsorden

Aarhus Universitet er partner på konferencen, fordi bæredygtighed – og dermed også væredygtighed – er en vigtig dagsorden for universitetet, både for studerende og medarbejdere, siger universitetsdirektør Arnold Boon:

”Det er nødvendigt at forstå begrebet bæredygtighed fra flere forskellige vinkler, og her er væredygtighed et interessant bud. Vi har brug for at inddrage et bredt spektrum af fagligheder i kampen for en mere bæredygtig verden, og denne filosofiske og psykologiske tilgang, som væredygtighedskonferencen lægger op til, er derfor meget relevant”. 

100 AU-studerende har mulighed for at deltage på konferencen uden betaling efter først-til-mølle princippet. Send en mail til Tobias Juul Frandsen: tojf@au.dk, hvis du er interesseret i denne mulighed.

Sammensæt dit eget program

På konferencen kan du blandt andre møde AU-professor emeritus Steen Hildebrandt, AU-professor i kvantefysik Klaus Mølmer, ekstern lektor i bæredygtighedspsykologi Simon Elsborg Nygaard og ph.d. Brandi S. Morris, som er bæredygtighedskonsulent i Grundfos. Konferencen vil i høj grad være interaktiv, dvs. at man kan deltage aktivt i debatten, arbejde med specialdesignede udviklingsværktøjer og medbringe en konkret udfordring fra sin arbejdsplads.

De forskellige oplæg og workshops er delt op i en række tematiske spor, og deltagerne kan sammensætte deres eget program af programpunkter fra de forskellige spor.

Væredygtighedskonferencen er skabt af en lang række partnere: Center for Væredygtighed, Naturhistorisk Museum, COK - Center for Offentlig Kompetenceeudvikling, IDA - Ingeniørforeningen, Studenterhus Aarhus, FO-Aarhus og Aarhus Universitet.

Yderligere oplysninger

Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Ekstern målgruppe, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder, Health