Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kongres for Medicinsk Studenterforskning

For ottende år i træk byder Selskab for Medicinsk Studenterforskning (SMS) velkommen til Kongres for Medicinsk Studenterforskning. Kongressen vil igen i år strække sig over fire dage, for at give plads til at mere end 120 medicinstuderende kan præsentere deres forskningsresultater.

15.02.2016 | Anders Esager

Dato tor 17 mar søn 20 mar
Tid 09:00    17:00
Sted Hotel Sinatur Storebælt, Nyborg

Kongressen bliver afholdt i dagene d. 17.-20. marts på Hotel Sinatur Storebælt, Nyborg. Formålet med den store kongres er at give de studerende mulighed for at præsentere deres egen forskning i et videnskabeligt forum, og samtidig skabe netværk og finde inspiration til kommende forskningsprojekter. Programmet vil bestå af de studerendes foredrag, der bedømmes af førende seniorforskere indenfor de repræsenterede områder, samt nøje udvalgte og aktuelle faglige oplæg.

  • Vi er fortsat meget stolte af at kunne invitere så mange dygtige studenterforskere til kongres. Kongressen strækker sig igen i år over 4 dage for at kunne rumme interesserede indskrevne på det populære forskningsår og for at give alle deltagere mulighed for at præsentere deres resultater, siger formanden for SMS, Dorthe Vittrup

Debat: Talentudvikling i forskning

Hvordan sikres udviklingen af talent i forskning – og hvad kan vi lære af erhverslivet og sportens verden? Ove Bech Ovesen, ansvarlig for graduateprogrammerne ved Novo Nordisk, og Claus B. Hansen, U--‐19 landstræner og Talentchef i DHF, deler ud af deres erfaringer med talentudvikling, og deltager herefter i en paneldebat med titlen ”Hvad er et talent, hvad kan vi lære udefra, og hvordan skal vi styrke fremtidens talentudvikling i medicinsk forskning?”. Temaet udspringer af vores debatindlæg i Jyllandsposten d. 15/10 2015, ”Forskningsåret er en bragende succes”, som omhandler fremdriftsreformens konsekvenser for forskningsåret. I panelet deltager også dekan for Health ved AU, Allan Flyvbjerg, Prodekan for Talent ved AU, Lise Wogensen Bach og tidligere vinder af Lundbeckfondens talentpris, læge, lektor, ph.d. Søren Dinesen Østergaard.

SMS – frivillighed for forskning

SMS er en studenterforening på Health, Aarhus Universitet, der består af frivillige forskningsaktive medicinstuderende og enkelte læger. Foreningens mål er at skabe bedre forhold og muligheder for medicinstuderende, der ønsker at beskæftige sig med prægraduat forskning. Netop dette foreningsarbejde blev i maj 2011 anerkendt med en forskerpris på Det Nationale Samarbejdsforum for Sundhedsforsknings årsmøde.

Kontakt

For mere information kontakt venligst:

Dorthe Vittrup, formand for Selskab for Medicinsk Studenterforskning

Dorthe.maria.vittrup@post.au.dk

Konference, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende