Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kongres hjælper forskerspirer på vej

Igen i år afholder AU’s Selskab for Medicinsk Studenterforskning kongres for alle medicinstuderende i Danmark. Kongressen giver de studerende forsmag på videnskabelig præsentation i forskningsmiljøet.

12.03.2014 | Lotte Fisker Jørgensen

Den årlige kongres for medicinske studenterforskere arrangeret af Selskab for Medicinsk Studenterforskning på Aarhus Universitet giver mulighed for inspiration og networking (arkivfoto).

Den årlige kongres for medicinske studenterforskere giver mulighed for inspiration og networking (arkivfoto).

Selskab for Medicinsk Studenterforskning afholder d. 14.-16. marts ”Kongres for Medicinsk Studenterforskning 2014” på Sandbjerg Gods. Det er sjette gang, arrangementet løber af stablen.

På kongressen præsenterer studenterforskere deres projekt for de andre deltager enten i form af en poster eller et kort foredrag.

”Kongressen giver alle prægraduate forskere mulighed for at prøve at præsentere deres forskning i et fagligt seriøst forum. Kongressen er dermed med til at understøtte og skabe gode rammer for medicinsk studenterforskning i Danmark,” siger Sidsel Støy, Formand for Selskab for Medicinsk Studenterforskning.

”Kongressen er selvfølgelig også en mulighed for at danne netværk med andre studerende, der har de samme forskningsinteresser som en selv, og for at lade sig inspirer af andre forskningsområder,” tilføjer hun.

Flere studenterforskere

Rekordmange studerende er i år tilmeldt kongressen. Mere end 100 studerende fra de fire danske medicinuddannelser deltager i arrangementet. Sidsel Støy glæder sig over, at der generelt er kommet mere fokus på medicinsk studenterforskning i Danmark.  

Ud over forskningspræsentationer vil der også være en paneldebat med overskriften ”Fremtiden for unge forskere”. Her deltager blandt andet dekan Allan Flyvbjerg, institutleder Kristjar Skajaa og repræsentanter fra universiteterne i Aalborg og København.


Læs mere

 


Yderligere oplysninger

Sidsel Støy, formand for Selskab for Medicins Studenterforskning
Aarhus Universitet
Telefon: 6166 4565
stoy@studmed.au.dk

 

Talentudvikling, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin, Health