Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kræftforsker bliver ny professor på Aarhus Universitet

Per Rugaard Poulsen er blevet udnævnt til professor på Aarhus Universitet. Her skal han forske i, hvordan man giver den bedste strålebehandling med færrest mulige bivirkninger.

27.09.2018 | Gustav Horskjær

Per Rugaard Poulsen er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Per Rugaard Poulsen er blevet ansat som professor på Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin.

Den nye professor beskæftiger sig med udfordringerne ved, at kræftknuder og organer oftest bevæger sig i en patient under en strålebehandling. Bevægelserne giver usikkerheder i behandlingen og betyder, at lægerne må stråle et udvidet område på kroppen, hvilket øger risikoen for bivirkninger.

Per Rugaard Poulsen undersøger, hvordan man kan bestemme bevægelserne i en patient under en strålebehandling, hvad bevægelserne har af konsekvenser for strålebehandlingen, og hvordan man bedst kan tilpasse strålebehandlingen til bevægelserne.

Målet med forskningen er at udvikle en bedre og mere præcis strålebehandling, som bliver tilpasset, når kræftknuden bevæger sig og der sker forandringer i kroppen. Det giver en mere koncentreret stråledosis i kræftknuden så det raske væv, der ligger omkring knuden, får mindre stråling. Det øger chancen for, at patienter bliver helbredt uden bivirkninger.

Kontakt

Professor Per Rugaard Poulsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Medicinsk Fysik, NBG
Mobil: 60 28 40 65
per.poulsen@rm.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder