Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kriminelle misbruger Aarhus Universitet

Aarhus Universitet oplever, at der kommer falske fakturaer ind til betaling på universitetet. Medarbejdere, der godkender fakturaer, bedes være ekstra opmærksomme.

13.02.2019 | Ida Hammerich Nielson

Hvis du får mistanke om falsk ordre/faktura, skal du rette henvendelse til chefjurist Louise Hauptmann i Universitetsledelsens Stab (ilh@au.dk), som står for evt. anmeldelse til politiet.

Det er for nylig blevet opdaget, at kriminelle misbruger Aarhus Universitet som mellemled til at købe og få leveret bl.a. computere og elektronik. Bagmændene udgiver sig for at være fra Aarhus Universitet og bestiller varerne hos universitetets faste leverandører - men med levering et helt andet sted end universitetet. Fakturaen ender til gengæld hos Aarhus Universitet.

Universitetets faste leverandører sidder tilbage med afsendte varer og manglende betaling, da fakturaerne af gode grunde ikke bliver godkendt til betaling på Aarhus Universitet.

Navngivne medarbejdere fra Aarhus Universitet står som afsendere på de falske bestillinger, så der er også tale om identitetstyveri. Universitetet er i kontakt med politiet.

Det skal du være opmærksom på

Medarbejdere, som godkender fakturaer, bedes være ekstra opmærksomme på, om de eller deres kolleger, som varegodkender, har bestilt de pågældende varer. På fakturaerne er der flere ting, man kan være opmærksom på. Det kan som nævnt være levering til en adresse, som ikke har noget med universitetet at gøre. Derudover er der på de indkøbsordrer, der har vist sig at være falske, et indkøbsordrenummer, som begynder med AAU, mailadressen er konto@au-dk.info, og fakturateksterne bærer præg af googleoversættelse, herunder titler på bestillende medarbejdere.

Ved mistanke om falsk ordre/faktura skal der rettes henvendelse til chefjurist Louise Hauptmann i Universitetsledelsens Stab (ilh@au.dk), som står for evt. anmeldelse til politiet. 

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Videnskabelig medarbejder