Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kvote 2: Fremgang i søgning til Health-uddannelserne

Igen i år har over 3.000 håbefulde unge søgt ind på Healths uddannelser. Næsten en tredjedel af dem har AU som førsteprioritet, hvilket er det højeste nogensinde. Dermed er de sundhedsvidenskabelige uddannelser fortsat meget populære. Knap to ud af tre af Health-ansøgningerne er til medicinuddannelsen.

23.03.2018 | Mette Louise Ohana

Tandlægestuderende

I alt 3.148 unge har søgt ind på en uddannelse på Health via kvote 2. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

De seneste år er den samlede søgning til Healths uddannelser kun gået en vej, og det er op. Mens antallet af kvote 2-ansøgninger til Health i år er steget med 2 pct., har 13 pct. flere sat en Health-uddannelse øverst på ønskesedlen. Både medicin, odontologi, tandplejer, folkesundhedsvidenskab og idræt har fået flere førsteprioritetsansøgninger end sidste år.

”Vi bemærker med speciel glæde, at der er en øget søgning til folkesundhedsvidenskab og idræt. Det bliver tiltagende vigtige uddannelser i fremtiden, da den danske sundhed og sundhedssystemet er udfordret,” siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Health.

Også flere af Healths uddannelser har samlet set fået flere ansøgninger end sidste år - særligt folkesundhedsvidenskab, tandplejer og odontologi. Til gengæld har medicin og klinisk tandtekniker fået lidt færre.

”Det er som altid glædeligt, at så mange unge har lyst til at læse på vores uddannelser. Selv om vi først har det fulde billede af interessen, når kvote 1-ansøgningerne kommer, så er det rart at se, at uddannelserne fortsat er relevante og attraktive. Det er også et skulderklap til alle, der underviser og arbejder med uddannelserne,” fortæller Charlotte Ringsted.

Fortsat fordoblet kvote 2-optag på udvalgte uddannelser

På langt de fleste uddannelser på AU optager man 10 pct. af de studerende via kvote 2. På medicin og odontologi er optaget af kvote 2-studerende dog blevet fordoblet til 20 pct.

”På disse uddannelser er der meget høje adgangskrav pga. den store søgning til et begrænset antal pladser. Vi vil fortsat gerne give en ekstra chance til de, som brænder for at læse til læge eller tandlæge, men som af den ene eller den anden grund ikke fik det nødvendige karaktergennemsnit til at komme ind via kvote 1,” siger Charlotte Ringsted.

Sidste år lå det adgangsgivende karaktergennemsnit på 11,0 for medicin og 10,5 for odontologi.

På medicin skal kvote 2-ansøgerne igennem en test, den såkaldte UniTest, som Health afholder i samarbejde med SDU, for at få adgang til lægeuddannelsen. Her bliver ansøgerne testet i deres evne til bl.a. videnskabelig, kritisk tænkning og mellemmenneskelig forståelse. Testen afholdes den 7. april i år.

På odontologi bliver kvote 2-ansøgerne bedømt ud fra deres karakterer i særligt relevante fag bl.a. matematik og engelsk samt øvrige kvalifikationer, som er særligt relevante for odontologi.

Se tallene for kvote 2-ansøgningerne for alle uddannelserne her

Læs mere om kvote 2-ansøgningerne på hele AU.

Kontakt

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Mail: charlotte.ringsted@au.dk
Mobil: 93 50 82 22

Uddannelse, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder