Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Lars Elkjær vinder europæisk pris for neurologisk forskningsårsprojekt

Forskningsårsstuderende fra Aarhus Universitet løb med prisen ”investigator award” for sit projekt om kognitive funktioner hos børn, som har været udsat for antiepileptisk medicin i graviditeten. Prisen blev overrakt ved den årlige kongres for European Academy of Neurology.

12.07.2016 | Lone Niedziella

Lars Skou Elkjær fra Aarhus Universitet vandt prisen ”Investigator Award” ved den årlige konference for European Academy of Neurology i slutningen af maj 2016. Han fik prisen for sin forskning i kognitive langtidsvirkninger hos børn efter brug af antiepileptisk medicin under graviditeten.

I slutningen af maj afholdt European Academy of Neurology (EAN) sin årlige kongres. Her mødes flere tusinde forskere fra hele verden for at diskutere de seneste forskningsresultater inden for neurologiske sygdomme og hjernens funktion.

Lars Skou Elkjær, som i øjeblikket er indskrevet som forskningsårsstuderende ved Aarhus Universitet, prøvede for første gang kræfter med rollen som forskningsformidler ved en international kongres og blev hædret for sin præsentation. Han modtog ”investigator award” for bedste oplæg ved kongressen – vurderet på både indhold og formidling.

”Det betyder selvfølgelig meget for mig personligt at få denne anerkendelse, og prisen har givet mig lyst til at forske videre inden for feltet. Men derudover er prisen også med til at understrege, at forskningsområdet er vigtigt – og at vi gør det godt i Aarhus”, siger Lars Skou Elkjær.

Eksponerede børn klarer sig dårligere

I projektet undersøger Lars Skou Elkjær mulige kognitive udfordringer blandt børn af mødre, som under graviditeten har anvendt antiepileptisk medicin. Han stiller særligt skarpt på mulige negative langtidsvirkninger og benytter resultater fra folkeskolens nationale tests til at vurdere, om eksponerede børn generelt præsterer dårligere end ikke-eksponerede børn.

De foreløbige resultater peger på, at særligt børn, der har været eksponeret for præparatet Valproat, klarer sig betydeligt dårligere.

”Projektets resultater er både interessante og vigtige, da de har stor betydning for epilepsi-ramte kvinder og for deres børn. Derfor arbejder jeg også på at udgive en videnskabelig artikel med resultaterne”, fortæller Lars Skou Elkjær.

Yderligere oplysninger

Forskningsårsstuderende Lars Skou Elkjær
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin & MEPRICA
E-mail: lselkjaer@clin.au.dk

Se Lars Skou Elkjær forklare sit forskningsprojekt på under 2 minutter.

Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Meprica, Meprica, Bevillinger og priser