Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ledige pladser på symposium om forskningspraksis

Begreber som troværdighed og ansvarlighed er i fokus, når Health inviterer til symposium om ansvarlig forskningspraksis. Det er stadig ledige pladser på symposiet, som finder sted d. 17. april.

02.04.2013 | Henriette Stevnhøj

Symposiet med titlen ”Integritet i forskningen og ansvarlig forskningspraksis” er arrangeret som led i arbejdet med at formulere en politik og et sæt standarder for god forskningskultur for forskningen på Health.

Fra USA deltager blandt andre professor Melissa S. Anderson, som har forsket i hvor tit og hvad der får forskere til at fuske. Fra Tyskland kommer professor Debora Weber-Wulf, som i Danmark nok mest er kendt for at afsløre en tidligere tysk minister i at have plagieret sin doktorafhandling.  

Prodekan for forskning og talent ved Health, Lise Wogensen mener, at de internationale bidrag er væsentlige for at kunne lave en forskningspraksis, som matcher de krav, en moderne forskningskultur stiller:

”Forskningen i dag sker i en kompleks, interdisciplinær og internationaliseret verden, og vi har brug for at få impulser fra alle verdenshjørner for at udvikle standarder, som er gangbare hos os og synkroniseret med resten af verden,” siger Lise Wogensen.

Hun håber, at symposiet vil give konkrete forslag til Healths egne retningslinjer, men det er også hendes forventning, at symposiet vil få den vigtige debat om forskningspraksis til at folde sig ud. Gerne ud i hjørnerne i de mange forskellige forskningsmiljøer på AU.

”Forskningskultur er noget, vi skal tale højt om, for netop for få fælles fodslag. Symposiet bliver startskuddet til denne proces,” siger Lise Wogensen.

Symposiet finder sted den 17. april kl. 10.30-17.00 i Aulaen. Det er relevant for alle hovedområder og gratis at deltage i. Registrering er nødvendig og kan ske frem til den 9. april via AU's webshop.

Health, Ph.d.-studerende, Forskning, SKT, Post doc, Institut for Retsmedicin, Sundhed og sygdom, Sprog og kommunikation, Institut for Odontologi, Samfund og politik