Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Letbanen: Anlægsarbejde ved Nobelparken kan give støj- og trafikgener

Arbejdet med at anlægge Aarhus Letbane har bevæget sig ind i en ny fase, hvor skinner bliver lagt i nogle af byens største vejkryds. Fra fredag 8. juli og en måned frem bliver der etableret skinner i krydset Nordre Ringgade – Randersvej/Nørrebrogade.

11.07.2016 | Mette Helm

Arbejdet med at lægge skinner i det store kryds ved Nobelparken begynder fredag 8. juli kl. 20 med opstilling af trafikskilte. I løbet af weekenden graves vejkrydset op, og mandag 11. juli fortsætter arbejdet med at støbe beton og lægge skinner i krydset. Til sidst asfalteres krydset, så letbaneskinnerne ligger i niveau med vejen. Arbejdet forventes i alt at vare en måned. 

Trafikken i krydset bliver påvirket

For at bevare muligheden for at krydse Randersvej/Nørrebrogade udføres arbejdet i to faser af hver ca. to ugers varighed. I fase ét sløjfes to venstresving i Ringgadekrydset: Dels venstresving fra Nordre Ringgade mod Randersvej, dels venstresving fra Nørrebrogade mod Nordre Ringgade. Det vil heller ikke være muligt at svinge til højre fra Nordre Ringgade mod Randersvej.

Situationen er den samme i fase to. Her bliver det dog atter muligt at dreje til højre fra Nordre Ringgade mod Randersvej. Der opstilles trafiktavler på stedet, og omkørselsvejene vil være tydeligt markerede med gule skilte i hele perioden.

Når anlægsarbejdet er afsluttet, kan der atter køres normalt i Ringgadekrydset.

Døgnarbejdet kan støje

Aarhus Kommune har givet Aarhus Letbane dispensation til at arbejde hele døgnet, så opgaven kan blive afsluttet hurtigst muligt. Det kan skabe støjgener - også om natten.

Anlægsarbejde resten af året

Anlægget af Aarhus Letbane fortsætter året ud. Når alle skinner er lagt, fortsætter arbejdet med at etablere kørestrøm. Det sker i løbet af efteråret. Hele letbanesystemet i det centrale Aarhus med master, kørestrøm og signalanlæg forventes at være på plads omkring årsskiftet, hvorefter letbanen testkøres frem mod åbningen i maj 2017.

Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende